K1 i Boks

(VIDEO) Lomachenko i Commey uspješno riješili vaganje pa odradili opušteno prijateljsko sučeljavanje

Vasiliy Lomachenko i Richard Commey

 Sarah Stier/Getty Images/AFP
Ukrajinac i boksač iz Gane spremni su za jako bitan meč lake kategorije

Po mnogima najbolji, a velikom broju ljubitelja boksa svakako najdraži svjetski boksač lake kategorije, Vasiliy Lomachenko, ovog će vikenda tražiti pobjedu preko koje bi mogao doći do nove prilike za uspon na svjetski tron, odnosno za povratak pojasa prvaka svijeta koje je prije godinu dana izgubio porazom od Teofima Lopeza.

Popularnog 33-godišnjeg Ukrajinca u New Yorku čeka meč protiv još jednog bivšeg prvaka svijeta, čovjeka koji je također bez naslova ostao porazom od Lopeza, Richarda Commeya (30-3, 27 KO). Njih dvojica uspješno su odradili vaganje na kojem su zadovoljili granicu od 61.5 kilogram i sutra će odraditi meč na programu Top Rank Boxinga.

Lomachenko i Commey odradili su jedno vrlo opušteno sučeljavanje, što je zapravo nastavak na događanja iz cijelog tjedna, gdje su obojica sve odradili bez ikakve želje za podizanjem bilo kakvih tenzija. Zapravo, sve su odradili s osmjehom na licu.

Da bi sve zvučalo još malo atraktivnije, WBO je pobjedniku ovog meča odlučio dodijeliti svoj interkontinentalni pojas prvaka.

Nakon što se pojavi gong za početak meča osmijeha više neće smjeti biti, jer obojici ovaj meč znači jako puno, a poraz će onog koji ga doživi podosta udaljiti od ispunjena ambicija, budući da se obojica vide na vrhu. No, to prilike izboriti reference za tražiti meč protiv Georgea Kambososa Jr. ili Devina Haneya može doći samo jedan od njih dvojice.

Ovaj meč također je poklon promotoru Bobu Arumu za njegov 90. rođendan i nadamo se kako će on zajedno sa svima nama moći uživati u vrhunskom meču. Kad je Loma unutar ringa to gotovo u pravilu i bude tako.

Linker
11. travanj 2024 17:58