K1 i Boks

(VIDEO) Manny Pacquiao službeno se umirovio objavom emocijama prenatrpanog 15 minuta dugog videa

Manny Pacquiao
 screenshot (Facebook)
Jedan od najvećih ikad odabrao je sjajan način za oprostiti se od boksa

Nakon što je prošlog tjedna najavio kako je njegova boksačka karijera gotova, Manny Pacquiao to je i službeno učinio putem video objavljenog na njegovoj službenoj Facebook stranici. Videa u kojem se odlučio pojedinačno zahvaliti svim najvažnijim ljudima vezanim uz njegovu karijeru te fanovima i medijima koji su je svakako obogatili na najbolji mogući način.

Sve to uz razne snimke iz njegove 25 godina duge profesionalne karijere, u kojoj je postao prvak osam različitih kategorija profesionalnog boksa te je trenutno jedini boksač koji je u četiri različita desetljeća držao neku elitnu svjetsku titulu. Ono što će mnogi ipak smatrati najvažnijim je njegov sami lik i karakter. Riječ je o boksaču i čovjeku o kojem gotovo nitko ne može reći niti jednu ružnu riječ, koji je uvijek bio primjer sportskog i kulturnog ponašanja te koji je uvijek ostao čovjek čvrsto s obje noge na zemlji, čovjek koji je svakog fana na tribini ili vratara hotela u kojem je odsjedao cijenio jednako kao svoje protivnike, ljude iz boksa koji su mu sve omogućili ili razne "celebrityje" koji su njegovim mečevima prisustvovali.

"Čuo sam svoje posljednje zvono", rekao je Manny nešto iza polovice ovog videa, tad prepustivši emocijama da ga obuzmu, prije nego je konačno rekao zbogom boksu, sportu čiji je jedan od najboljih promotora i predstavnika svih vremena, primjer onoga čemu bi svatko tko navuče rukavice trebao težiti.

Posljednjih pet minuta donosi kompilaciju sjajnih Mannyjevih trenutaka, savršeno uklopljenu uz glazbenu pozadinu, gdje gane vidimo samo kao boksača nego kao supruga, sina, oca, prijatelja i vjernika.

Pogledajte ovaj video i slobodno pustite koju suzu, nećemo vam zamjeriti. Zapravo, pridružit ćemo vam se.

Linker
27. travanj 2024 06:40