K1 i Boks

(VIDEO) Mayweather nastavlja dominirati u egzibicijama: Nokautirao je japanskog MMA borca

Floyd Mayweather

 Philip FONG/AFP/Profimedia
Jedan od najboljih boksača 21. stoljeća pružio je zabavan meč protiv Mikuru Asakure

Ono što smo svi očekivali da će se dogoditi uistinu se i dogodilo na Rizinovom eventu naziva Super Rizin. Floyd Mayweather (50-0 boks) i Mikuru Asakura (16-3 MMA) predvodili su taj event u boksačkom egzibicijskom meču, a Floyd je bio veliki favorit protiv japanskog MMA borca.

Nešto manje od pune dvije runde trebao je Floyd da nokautira Asakuru, a završio ga je pred sami kraj druge runde. Mora se priznati kako je Japanac pomalo i iznenadio otporom, a u 30-ak sekundi prije kraja druge runde imao je poprilično dobru sekvencu gdje je Floyda pogodio s nekoliko dobrih, čistih udaraca.

Kao da se Mayweather samo dodatno naljutio na takav pristup Japanca. Desnicom je pogodio Asakuru koji je završio na podu i sudac mu je brojao. Nedugo poslije došlo je i do prekida.

‘‘Htio bih zahvaliti cijelom Japanu. Nevjerojatna država s nevjerojatnim ljudima. Molim pljesak i za mog čvrstog protivnika.‘‘, rekao je Floyd neposredno nakon borbe i pritom je dobio pljesak Saitama Arene.

Japanski MMA borac prvi put u karijeri je nokautiran, ali radi se o egzibiciji i ovaj poraz neće mu se pisati u službeni omjer. Asakura je dao sve od sebe, pokušao je ugroziti Floyda koliko god je mogao u skladu sa svojim mogućnostima, ali svima je bilo jasno kako se radi o totalnom ‘‘missmatchu‘‘ gdje Asakura nije imao nikakve šanse, iako je Floyd u drugom mjesecu napunio 45 godina.

Floyd je tako odradio svoju drugu ovogodišnju egzibiciju, nakon što je u petom mjesecu boksao osam rundi protiv Dona Moorea (bez pobjednika). Prošle godine boksao je protiv Logana Paula, a krajem 2018. godine nastupio je na Rizinu i prebio je Tenshina Nasukawu već u prvoj rundi. Već je poznato i kada ga čeka nova egzibicija. ‘‘Money‘‘ će se u 11. mjesecu boriti protiv Dejija Olatunjija, britanskog YouTubera. Mayweather jednostavno ide svijetom, koristi svoje ime za ugovaranje egzibicija, zabavlja se protiv nedoraslih protivnika i zarađuje dobar novac.

Linker
21. travanj 2024 21:51