Ostalo

Floyd Mayweather Jr. već dogovorio novu egzibiciju: Čeka ga mlađi brat popularnog ‘YouTuber-a‘

Floyd Mayweather Jr.
 

 Masatoshi Okauchi/Shutterstock Editorial/Profimedia
Borit će se u jedanaestom mjesecu u Abu Dhabiju

Proteklog je vikenda Floyd Mayweather Jr. u egzibicijskom je meču pobijedio Mikurua Asakuru, inače MMA borca koji je u svojoj karijeri slavio šesnaest, a poražen je tri puta. Bilo je to u japanskom Rizinu u legendarnoj Saitama Super Areni, a pobjedu nokautom je odnio, naravno, Mayweather.

Niti dva cijela dana nisu prošla od toga, a već dolaze vijesti da je Floyd već ugovorio sljedeću egzibiciju, i to za jedanaesti mjesec u Abu Dhabiju. Ovog puta će mu protivnik biti YouTuber, a radi se o Deji-u.

‘‘Počašćen sam što mogu ovakvu boksačku poslasticu donijeti u Dubai. ‘Global Titans‘ će fanovima dati besprijekoran boksački meč sa ogromnim ‘undercardom‘. Čast mi je biti dio ovog povijesnog eventa u ovom gradu, te se želim zahvaliti ‘Global Titansima‘ na pozivu i mogućnosti da nešto dam ovom sportu kojeg najviše volim‘‘, rekao je Floyd nakon službenog priopćenja.

Inače, Deji je poznat u tom svijetu influencerskog boksa te je mlađi brat YouTubera KSI-ja. Deji je svoj prvi meč odradio 2018. godine na preliminarnom dijelu programa eventa kada su se borili KSI i Logan Paul, a tom prilikom ga je nokautirao Jake Paul.

Deji je bio poražen u sva tri egzibicijska nastupa sve do nokauta nad YouTuberom Fouseyjem prošlog mjeseca u londonskoj O2 Areni.

Iako mu je glavni argument da to sve radi zbog novca, mora se priznati da ovakvi mečevi ostavljaju gorak okus u ustima fanova Floyda Mayweathera. Čak ga je i sam Jake Paul kritizirao da na taj način umanjuje svoju ostavštinu jer djeluje neozbiljno, a to je tema za neke druge diskusije.

Mayweather i Deji bore se 13.11. u Coca-Cola Areni u Abu Dhabiju.

Linker
20. travanj 2024 16:17