K1 i Boks

(VIDEO) Mike Perry i Chad Mendes oduševili u svojim prvim bare knuckle borbama

Mike Perry i Chad Mendes

 screenshot (YouTube)
Dva vrlo poznata bivša UFC borca uspješno su započeli svoju karijeru u BKFC promociji

Bare Knuckle Fighting Championship održao je svoju drugu Knucklemaniju, priredbu na kojoj pokušavaju stvoriti veći spektakl nego na svojim ostalim programima. Ovog puta nije bila jaka kao prošlogodišnja, ujedno prva koju su organizirali, no i ova priredba tog tipa ponudila je puno uzbuđenja, prije svega kroz debi nastupe dva bivša itekako poznata i popularna UFC borca.

Mike Perry debitirao je u meču protiv Juliana Lanea, borca koji nema nastup u UFC-u, ali je autor jedne od najupečatljivijih scena u povijesti Ultimate Fightera. Da, to je onaj "Let me bang bro" tip, kojem je ta rečenica postao svojevrsni "trademark".

Perry i Lane odradili su bespoštednih pet rundi, nakon kojih je "Platinum" odnio zasluženu pobjedu te je dokazao kako bi bare knuckle boks uistinu mogao biti pravi borilački sport za njega. Očekuje se da s vremenom Perry postane možda i najveća BKFC zvijezda.

Drugi borac je povratak u borilački život, Chad Mendes. On je odradio nastup gotovo bez pogreške te je bio vrlo uvjerljiv protiv Joshue "Fameza" Alvareza. Mendes je svog protivnika čak četiri puta slao na pod, prvo po jednom u drugoj i trećoj rundi, a onda dva puta u četvrtoj, kad je meč i napokon bio prekinut. Bivši višestruki izazivač za UFC titulu perolake kategorije djelovao je vrlo moćno i vidi se da mu je ovo sve nedostajalo.

Iako su dva bivša UFC borca ovdje bila u prvom planu, svakako vrijedi spomenuti još jednog borca poznatog iz MMA borilišta, a danas jednog od najboljih bare knuckle boraca na svijetu. To je Luis "Baboon" Palomino, koji je obranio titulu lake kategorije pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Martina Browna.

Na programu je održana i borba za upražnjenu titulu ženske muha kategorije. Ista je pripala Christine Ferea, koja je bila bolja od Britain Hart Beltran.

Linker
25. travanj 2024 09:28