UFC

Anthony Smith i Johnny Walker ostali bez ‘main eventa‘: Novi meč Jailtona Almeide sada je ‘main event‘

Jailton Almeida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Perspektivni brazilski teškaš prvi put će predvoditi UFC-ov event

Interesantne promjene dogodile su se na programu UFC Fight Night 224 eventa zakazanog za 13. svibnja (peti mjesec) ove godine. Anthony Smith i Johnny Walker već su neko vrijeme bili u planu kao glavna borba večeri na tom eventu, ali UFC je pronašao novu borbu koja će poslužiti kao glavna borba večeri.

Obračun teškaša promoviran je u glavnu borbu večeri, a obračunat će se Jailton Almeida i Jairzinho Rozenstruik. Radi se o vrlo zanimljivom dvoboju u kojem će Almeida pokušati nastaviti sa svojim pohodom ka vrhu UFC-ove teške kategorije.

Brazilac je pod okriljem UFC-a debitirao u drugom mjesecu prošle godine, a u kratkom periodu skupio je četiri pobjede u četiri nastupa. Sve četiri upisao je prekidom, a među poraženima od strane Almeide našao se i Anton Turkalj, švedski borac hrvatskih korijena.

Almeidu mnogi vide kao budućnost teške kategorije i Brazilac bi se kroz skorije vrijeme trebao pridružiti Tomu Aspinallu, Sergeiju Pavlovichu i Cirylu Ganeu kao pripadnicima ‘‘nove generacije teškaša‘‘.

31-godišnji Almeida trenutno je 12. u poretku izazivača UFC-ove teške kategorije, a pobjedom protiv Jairzinha trebao bi uskočiti u top 10. Rozenstruik je trenutno deveti u poretku, a u meč protiv Almeide ulazi nakon pobjede nad Chrisom Daukausom u 12. mjesecu prošle godine.

Rozenstruik je kavez dijelio s velikom većinom elitnih teškaša, ali te mečeve uglavnom je gubio. Francis Ngannou nokautirao ga je u prvoj rundi, baš kao i Alexander Volkov. Curtis Blaydes i Ciryl Gane porazili su ga jednoglasnim odlukama, ali Jairzinho se može pohvaliti pobjedama protiv boraca kao što su Alistair Overeem, Junior dos Santos, Andrei Arlovski itd. Jairzinho će biti vjerojatno najteži dosadašnji ispit za Jailtona Almeidu.

Johnny Walker i Anthony Smith nisu uklonjeni s ovog eventa koji će se održati u Charlotteu. Njihova borba vjerojatno će poslužiti kao sunaslovna borba večeri na tri runde, a zašto se UFC odlučio za ovakvu promjenu, možemo samo nagađati. Možda jednostavno žele gurnuti Jailtona Almeidu u prvi plan i pružiti mu priliku da se okuša na pet rundi.

Linker
24. travanj 2024 15:21