K1 i Boks

VIDEO: Mike Tyson i Jake Paul sučelili se na prvoj press konferenciji: ‘Mislim da me svi podcjenjuju‘

Mike Tyson i Jake Paul

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Pogledajte kako je prošla prva konferencija za medije za ovaj visoko očekivani meč

Sudar između YouTubera, Jakea Paula, i bivšeg apsolutnog teškaškog prvaka, Mikea Tysona, službeno je zakazan za subotu, 20. srpnja 2024., na AT&T stadionu u Arlingtonu, Teksasu. Ovaj visoko očekivani meč bit će profesionalna borba. U sunaslovnoj borbi, prvakinja super lake kategorije, Katie Taylor, ponovno će se boriti s prvakinjom perolake kategorije, Amandom Serrano.

Čovjek koji je jednom izjavio "Izvadit ću mu srce" nije otišao tako daleko na jučerašnjoj press konferenciji, ali prijeteći ton i dalje je bio prisutan. Prilično smiren, Tyson je priznao da zapravo voli Paula kao osobu, ali to ništa ne znači kad počnu bacati udarce u ringu.

"Jake mi se stvarno sviđa", rekao je Tyson na press konferenciji u New Yorku. "Ali kad je u ringu, mora se boriti kao da mu to o životu ovisi. Jer hoće."

To je izazvalo nekoliko uzdaha iz publike, ali Paul nije ni trepnuo pred najiskusnijim protivnikom s kojim se suočio tijekom svoje mlade boksačke karijere.

Paul je pohvalio Tysona što se toliko trudio da se ovaj meč dogodi. Zapravo, čak tvrdi da je upravo Tyson zatražio promjenu iz egzibicijskog u profesionalni meč, kako bi rezultat mogao biti upisan u njihove profesionalne omjere.

"On je bio raspoložen", rekao je Paul. "Mislim da je ovo oduvijek htio. To je dugo očekivano. Pozivali smo jedno drugog godinama i konačno smo uspjeli, na Netflixu, najvećoj platformi na svijetu. Stvari se samo nastavljaju širiti i postajati bolje.‘‘

"Mike je to želio. Mike je želio da to bude profesionalni meč. Želi rat. To poštujem. Poštujem ga što je prihvatio ovu borbu, što se pojavio, pokušao mi stati na kraj. Jer to je ono što su svi ovi borci pokušavali napraviti, stati na kraj jednom YouTuberu - a ako Mike to može učiniti, onda je heroj."

Naravno, Tyson je adresirao možda najveću zabrinutost vezanu za borbu protiv Paula, a to je njegova dob. Njegova posljednja profesionalna pobjeda dogodila se 2003. godine, a od 1996. godine nije držao nijedan veliki naslov. Kad stupi u ring s Paulom, Tyson će već proslaviti svoj 58. rođendan.

No, ništa od toga mu, čini se, ne smeta. Odbacio je sve kritike koje kažu da je previše star za ovu borbu.

"Mislim da ljudi koji su to rekli žele biti ovdje", rekao je Tyson. "Jer nitko drugi to ne može. Tko drugi to može? Tko drugi može tako iznenaditi sportski svijet? Nitko drugi to ne može. Imate nas dvojicu i mi ćemo to napraviti. Mi smo prijatelji. Nema sumnje da smo prijatelji. Ali u ringu nećemo biti prijatelji. Tako je to."

Iako možda nije isti boksač kao prije 30 godina dok je bio prvak, Tyson i dalje posjeduje snagu koja može završiti borbu, i nada se dokazati to protiv Paula.

Paul se samo nasmijao svom protivniku i obećao da je spreman podnijeti sve.

"Znam da ću to moći izdržati", rekao je Paul. "Rođeni sam teškaš. Za to sam rođen, da se popnem u ovu kategoriju, i pokazat ću Mikeu tko ima veću snagu. Jer me podcjenjuje. Mislim da me svi ostali podcjenjuju i vjerujem da ja jače udaram.‘‘

"Znam da će biti teško. Znam da ću se morati boriti kroz nevolje. Znam da bih čak mogao pasti na pod. Bojim se, nemojte me krivo shvatiti, ali nije riječ o strahu koji me zaustavlja. Riječ je o tome da idem unatoč strahu, i to je prava hrabrost."

Cijelu press konferenciju možete pogledati OVDJE.

Linker
28. svibanj 2024 13:02