K1 i Boks

(VIDEO) Mike Tyson uputio zastrašujuću poruku Jake Paulu u novom ‘traileru‘: ‘Jedna je razlika između nas...‘

Mike Tyson

 -/INSTAR Images/Profimedia
Netflix je objavio "trailer" kojim najavljuju zanimljiv dokumentarac u čijem su središtu Tyson i Paul

Meč između Mikea Tysona i Jakea Paula sve je bliže. Polako možemo prihvaćati činjenicu da ćemo 58-godišnjeg Tysona ponovno gledati u ringu, a protivnik će mu biti Jake Paul koji je 31 godinu mlađi od njega. Brojnim fanovima velikog "Iron" Mikea teško će biti prihvatiti eventualni Mikeov poraz od strane momka koji se proslavio kao YouTuber, a tek onda kao boksač.

Vjerojatno bi i Tysonu taj poraz bio značajan udarac na ego, iako mu je teško zamjeriti poraz pod ovakvim okolnostima. Ne samo da je star, nego se i godinama muči s određenim zdravstvenim tegobama, a izvan natjecateljskog ritma jako je dugo. No, ne bi "Iron" Mike bio ono što jest, da nema ratničko srce i duh. On je spreman izaći pred 90 tisuća ljudi na AT&T stadion u Arlingtonu kako bi ušutkao ne samo Paula, nego i sve one koji su skeptični po pitanju njegovog povratka.

Tyson računa kako je tehnički potkovaniji od Paula, ali vjerojatno se najviše oslanja na ono mentalno, na razliku u psihi između njega i Paula. Tyson je u svom "primeu" bio vjerojatno najstrašniji čovjek na ovom planetu, dok Paula nitko ne poima na taj način. Tako Tyson u "traileru" koji je izbacio Netflix ima zanimljivu poruku za Paula.

"On je ‘tvornički‘/umjetno stvoren ubojica. Ja sam rođeni ubojica.", rekao je Tyson zapravo reagirajući na prozivku koju mu je Paul uputio nakon što je ranije ove godine porazio Mikea Perryja. Paul je tada poručio:

"Mike, volim te, ali preuzet ću tvoj tron."

Tyson je uvjeren kako Jake Paul jednostavno nije "rođeni ubojica", odnosno "rođeni borac" kakav je on sam. Mike Tyson od ranih dana svog života bio je uključen u borbe, kako ulične, tako i one u ringu. Nastavno na to izgradio je vrhunsku boksačku karijeru, dok je Jake Paul vodio lagodan život prije nego se odlučio okušati u boksačkim vodama. Tyson vjeruje kako Paul ne može premostiti tu razliku u karakterima i da će to itekako osjetiti unutar ringa.

Inače, "trailer" koji je objavljen od strane Netflixa zapravo je najava trodijelnog dokumentarca koji prati Tysona i Paula u njihovim trening kampovima, a Netflix će na taj način dodatno reklamirati ovu borbu. "Countdown" je naziv tog dokumentarnog serijala, a prve dvije epizode bit će dostupne 7. studenog (11. mjesec), dok će treća epizoda biti objavljena 12. studenog. Borba je na rasporedu u noći s 15. na 16. studenog.

"Trailer" Netflixovog dokumentarca pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
25. listopad 2024 13:00