K1 i Boks

(VIDEO) ‘Monstrum‘ melje monstruozno: Najubojitiji boksač svijeta uništio izazivača u trećoj rundi

Naoya Inoue vs Michael Dasmarinas
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Boksač bantam kategorije, Naoya Inoue ostao je neporažen i u svojoj 21. profesionalnoj borbi

Još od kraja listopada 2020. godine čekali smo na novi nastup odličnog Japanca te jednog od najboljih P4P boksača na svijetu (trenutno 10. prema Boxrecu). U ranim jutarnjim satima po našem vremenu Naoya Inoue upisao je 21. pobjedu u jednako toliko nastupa.

Filipinac Michael Dasmarinas (30-3-1) imao je težak zadatak u Las Vegasu. Izdržao je ''samo'' tri runde. Inoue je krajem treće runde sjajnom ljevicom pogodio u tijelo protivnika, Dasmarinas je završio na podu, a sudac je odmah označio kraj borbe. Sva tri pojasa bantam kategorije (WBA (Super), IBF, The Ring) ostaju u vlasništvu 28-godišnjeg Japanca. ''Monsteru'' je ovo 18 nokaut u 21. nastupu i to ga čini jednim od najopasnijih nokautera u nižim kategorijama. Japanskom borcu ovo je 14. pobjeda u borbama za titulu, a niti u mečevima tog kalibra, ništa manje nije učinkovit kada su nokauti u pitanju. Čak 12 izazivača uspio je nokautirati i time opravdati status vjerojatno najubojitijeg boksača svijeta. Nonito Donaire jedini je dogurao do kraja borbe u posljednjih jedanaest ''Monstrumovih'' nastupa.

Japanski borac nešto je suzdržanije od uobičajenog ušao u prvu rundu, no već u drugoj rundi dolazi do prvog nokdauna. Udarac ljevicom u jetru protivnika donosi nam prvo sudačko brojanje, no Desmarinas se uspio oporaviti i izdržati do kraja runde. Naoya je u trećoj rundi nastavio napadati tijelo protivnika, a desnim aperkatom prisiljavao je protivnika da podigne gard prema gore, a time bi ostavlja prostora za napasti tijelo. Desmarinas je u trećoj rundi drugi puta završio na podu, sudac Rusell Mora izbrojao je do devet, no Filipinac se opet izvukao. Međutim, kraj se očito bližio, a Inoue nije dopustio protivniku da izađe iz treće runde te ga je ukupno treći puta poslao na pod i obranio svoje titule.

John Riel Casimero trebao bi biti idući protivnik neporaženom japanskom boksaču. Dvojac se trebao boriti krajem travnja prošle godine, no globalna pandemija se ispriječila na putu ka tome. Putevi su im se donekle razišli nakon toga, no ukoliko Casimero savlada idućeg protivnika, velike su šanse kako će ova dvojica napokon odraditi svoj meč. Guillermo Rigondeaux trebao je biti idući Casimerov protivnik, no jučer se pojavila informacija kako će 38-godišnji Nonito Donaire ipak biti idući protivnik Casimera.

Završnicu borbe pogledajte u videu pri dnu članka

Linker
16. travanj 2024 15:06