K1 i Boks

(VIDEO) Nadamo se da se šali! Fedor Emelianenko želi boksati protiv Francisa Ngannoua

Fedor Emelianenko (lijevo) | Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (instagram, Ushatayka; Francis Ngannou)
47-godišnji ruski teškaš zainteresiran je za velike boksačke mečeve

Krajem prvog mjeseca pojavila se vijest o navodnim pregovorima Fedora Emelianenka i Mikea Tysona. Jedan je legenda MMA-a, a drugi je legenda boksa. Obojica su već neko vrijeme u mirovini, ali rado bi ukrstili rukavice u boksačkom ringu.

RedFuryMMA portal prvi je plasirao tu informaciju, a brzo se informacija širila i ostalim svjetskim portalima. Naravno da Saudijci imaju svoje prste u svemu tome, a meč bi se održao na njihovom tlu, ukoliko obje strane budu zadovoljne ponuđenim uvjetima.

Meč između 57-godišnjeg Tysona i 47-godišnjeg Fedora nema nekakvog sportskog smisla, niti nosi neku sportsku težinu, ali sigurno bi privukao ogroman interes fanova. Da su oba borca u svojim najboljim danima, Fedor bi se jako loše proveo u boksačkom meču s Tysonom, a isto vrijedi za Tysona ako bi se borili prema MMA pravilima. U trenutnim okolnostima, Fedor bi možda i mogao donekle parirati Tysonu.

Boksački meč protiv Mikea Tysona nije jedini meč za kojim Fedor pokazuje interes. Naime, legendarni ruski MMA borac odradio je intervju za ‘‘Ushatayku‘‘, a jedan dio intervjua ostavio je borilačke fanove u šoku. Naime, Fedor Emelianenko pokazuje interes ka boksačkom meču protiv Francisa Ngannoua. Na upit ‘‘jesi li zainteresiran samo za mečeve protiv boksačkih legendi tvojih godina??‘, Fedor je odgovorio:

‘‘Mogu se boriti i protiv MMA boraca također. Volio bih se boriti protiv Francisa Ngannoua. Želim boksati protiv njega. Više ne mogu odrađivati MMA mečeve, ali volio bih boksati protiv njega.‘‘, rekao je Fedor, a reporter mu je zatim dao do znanja kako je Ngannou puno mlađi od Mikea Tysona i nedavno je bio blizu pobjede nad Tysonom Furyjem.

‘‘Gledao sam taj meč i svejedno bih se volio boriti protiv njega. Ne radi se o pretjeranom samopouzdanju, jednostavno smatram da bi bilo interesantno boriti se protiv njega.‘‘, rekao je neustrašivi Fedor.

Podsjećamo, Fedor je u drugom mjesecu prošle godine okončao svoju profesionalnu MMA karijeru. Ryan Bader nokautirao ga je u prvoj rundi i uspješno je zadržao Bellatorovu titulu prvaka teške kategorije. Fedor se oprostio od sporta nakon tog poraza, a karijeru je okončao upisavši 40 pobjeda i sedam poraza. Šest poraza upisao je nokautima, a dobar dio tih poraza pretrpio je u kasnijim fazama svoje karijere.

Njegova brada nije na nekadašnjem nivou, kao ni njegove fizičke sposobnosti. Francis Ngannou s druge strane u naponu je snage i sprema se za boksački meč protiv Anthonyja Joshue.

Uz dužno poštovanje velikom Fedoru, boksački meč između njega i Ngannoua ružno bi izgledao.

Linker
26. travanj 2024 23:34