K1 i Boks

(VIDEO) Još uvijek ima ‘bombe‘ u rukama: Pogledajte kako 57-godišnji Tyson uništava fokusere na treningu!

Mike Tyson i Rafael Cordeiro

 Screenshot/Twitter
Unatoč godinama, ‘Iron Mike‘ i dalje raspolaže impozantnom udaračkom moći i eksplozivnošću

Na spomen imena Mikea Tysona većini borilačkih fanova prve asocijacije vjerojatno su nevjerojatna udaračka moć i gotovo nadrealna eksplozivnost. "Iron Mike" na vrhuncu karijere kao buldožer je prolazio kroz svoje protivnike, te ih rušio snažnim udarcima i eksplozivnim serijama, a da čak i danas, s 57 godina na leđima, još uvijek posjeduje impozantnu eksplozivnost i "bombe" u rukama - dokazuje videozapis koji posljednjih dana kruži društvenim mrežama.

Snimku je prvi objavio brazilski MMA trener Rafael Cordeira, osnivač Kings MMA Gyma (Huntington Beach, Kalifornija, Sjedinjene Američke Države), kroz čiju su dvoranu prošli mnogi istaknuti borci, uključujući i UFC-ove prvake Andersona Silvu, Mauricija "Shoguna" Ruu, Fabricija Werduma, Lyota Machidu i Rafaela dos Anjosa. Upravo je Cordeiro pripremao Tysona za ekshibicijski meč s Royem Jonesom Jr.-om 2020. godine, a čini se kako dvojac ponovno zajedno trenira. Iako predmetni videozapis traje svega 11 sekundi, iz njega je vidljivo kako Tyson još uvijek raspolaže snažnim udarcem i fascinantnom eksplozivnošću - osobito za čovjeka od 57 godina. U to se možete uvjeriti i sami u videu koji slijedi.

Radi li se tek o rekreativnom treningu, ili pak o pripremama za neki novi Tysonov ekshibicijski meč, možda i onaj protiv Fedora Emelianenka oko kojeg se ozbiljno pregovara, trebali bismo saznati u skoroj budućnosti.

Linker
28. travanj 2024 01:47