K1 i Boks

(VIDEO) Nesuđeni Babićev protivnik uništio je nekoć velikog talenta u prvoj rundi borbe!

Lucas Browne vs. Junior Fa

 William WEST/AFP/Profimedia
43-godišnji Lucas Browne pokazao je kako ga još uvijek ne treba otpisivati

Nekoć veliki talent teške kategorije, Junior Fa (19-2-0, 10 KO), sinoć se vratio u ring nakon nešto više od godinu dana izbivanja iz borilišta.

Trebao je 43-godišnji Lucas Browne (31-3-0, 27 KO) poslužiti kao ''topovsko meso'' za 32-godišnjeg Novozelanđanina koji je prošle godine upisao prvi poraz u karijeri (vs. Joseph Parker).

Ipak, Browne je pokazao kako bivši svjetski prvak nikad ne može biti samo ''topovsko meso'', čak niti u 43. godini života. Australac je nokautirao Juniora već u prvoj rundi dvoboja u Melbourneu i time je zadrža WBA-ovu titulu prvaka Oceanije u teškoj kategoriji.

Vrlo agresivno krenuo je Browne od samog početka, a Fa se teško nosio s time. Nakon nešto više od minutu dvoboja, Browne je pogodio desnicom, a teško je reći je li udarac odsjeo na potiljku protivnika ili točno iznad uha. Fa je završio na tlu, vidno uzdrman. Sudac nije taj udarac označio ilegalnim, a Fa se uspio pridići i nastaviti meč.

Iskusni Browne znao je da mora iskoristiti ovu situaciju i nastavio je s presingom. Minutu i šest sekundi prije kraja, Browne opet pogađa desnicom i ponovno je dojam kako je pogodio protivnika u stražnji dio glave. Međutim, teško se oteti dojmu kako je i sam Fa donekle krivac. Svojim položajem glave stavljao se u situaciju gdje su mu udarci odsjedali na stražnjem dijelu glave, a nakon drugog nokdauna, oporavka više nije bilo. Sudac je prekinuo meč i Browne je došao do velikog iznenađenja.

Browneovi udarci bili su na granici legalnog. Neki smatraju kako su ipak odsjeli iznad uha, dok druga strana smatra kako je pogađao stražnji dio glave svog protivnika. Sudac ništa nije smatrao spornim i Browne je zasluženo došao do pobjede u ovom meču. Najbolje dijelove meča, kao i samu završnicu, možete pogledati klikom na LINK.

Inače, Lucas Browne se 2016. godine okitio titulom svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. WBA (Super) titulu osvojio je pobjedom protiv Ruslana Chagaeva, a ring je dijelio i s boksačima kao što su Dillian Whyte, David Allen, James Toney itd.

Trebao je Browne ring dijeliti i s našim Alenom Babićem. ''Savage'' i Browne imali su meč zakazan za 30. listopada (deseti mjesec) protekle godine, ali Australac je meč otkazao petnaestak dana prije održavanja. Eric Molina tada je uskočio kao zamjena, a ''Savage'' ga je nokautirao u drugoj rundi.

Ostaje žal što Babić nije dobio priliku boksati s boksačem Browneova rezimea, ali u slučaju eventualne pobjede, mnogi bi se vjerojatno pozivali na Browneovu poznu borilačku dob. Australac je sinoć pokazao kako unatoč godinama i dalje ima puno toga za pokazati, a Junior Fa morat će se dobro preispitati u vezi nastavka svoje karijere.

Linker
27. travanj 2024 02:15