Ostalo

(VIDEO) Nevjerojatne i zastrašujuće scene iz Afrike: Boksač je izgubio razum i boksao ‘u prazno‘

Simiso Buthelezi vs. Siphesihle Mntungwa

 Twitter (tim Boxeo)
Meč za WBF prvaka Afrike završio je na dosad neviđen način

Jučer popodne, Južnoafrička Republika bila je domaćin boksačke priredbe u sklopu koje su se Simiso Buthelezi (4-0-0) i Siphesihle Mntungwa (7-1-2) trebali obračunati za WBF-ovu titulu afričkog prvaka u lakoj kategoriji.

Buthelezi je dominirao borbom i kročio je ka svojoj petoj pobjedi u karijeri, sve dok nevjerojatnog i bizarnog prekida u desetoj rundi.

Naime, Buthelezi je pritisnuo svog protivnika uz užad, a s obzirom da je Mntungwa završio izvan ringa, sudac je morao razdvojiti borce prije nego se Mntungwa vrati u ring kako bi se meč nastavio.

Ništa neuobičajeno i već neviđeno, no kulminacija je uslijedila nakon toga. Sudac je dao znak za nastavak meča, no Buthelezi se okrenuo u posve drugom smjeru, došao je do kuta ringa i počeo je boksati ''u prazno''. Doslovno je udarao zrak, a Mntungwa i sudac bili su vidno iznenađeni i nikome nije bilo jasno što se događa s Buthelezijem.

Sudac je reagirao prekidom borbe, a Buthelezi je hitno odvežen u bolnicu na pretrage. Južnoafrički borac naglo je izgubio razum unutar ringa, a prema trenutno dostupnim informacijama, njegovo stanje je stabilno.

''Izvori govore da je Simiso Buthelezi trenutno u stabilnom stanju, a kroz sljedećih nekoliko dana saznat ćemo što je potencijalno dovelo do jako strašnog i neuobičajenog ponašanja u ringu.'', informacije su koje dolaze s Tim Boxeo Twitter profila koji je uostalom i podijelio snimku sporne situacije.

Ovakve stvari samo su podsjetnik koliko su borilački sportovi zapravo opasni i čemu se svaki borac koji stupi u borilište zapravo izlaže. Ostaje nada kako Buthelezi nije pretrpio neku ozbiljniju i trajnu štetu koja će narušiti njegovo zdravlje.

Linker
01. svibanj 2024 09:18