K1 i Boks

(VIDEO) Novi krah bivšeg teškaškog svjetskog prvaka: Ragbijaš ga nokautirao u manje od dvije minute

Browne vs. Gallen
 screenshot (YouTube)
U Australiji je održan boksački meč između Paula Gallena i Lucasa Brownea

Nakon što je u prosincu prošle godine savladao Marka Hunta sudačkom odlukom nakon šest rundi, Paul Gallen (11-0-1, 6 KO) odradio je još jedan veliki meč. 39-godišnja bivša australska ragbi zvijezda u ringu je dočekala bivšeg WBA regular svjetskog prvaka teške kategorije, Lucasa Brownea. I tim putem došao je Gallen do svoje najveće pobjede otkad se posvetio boksu.

Brownea je savladao nokautom u prvoj rundi, odnosno nakon nešto manje od dvije minute, tako mu nanijevši treći poraz u karijeri, ali i potvrdivši kako je nekada veliki boksač u potpunosti posrnuo. Krcate tribine u australskom Wollongongu imale su priliku svjedočiti ovom meču čiju završetak možete vidjeti ispod ovog odlomka.

42-godišnji Browne proslavio se 2016. godine, kad je napravio veliko iznenađenje savladavši Ruslana Chagaeva. Tom pobjedom doveo je svoj tadašnji omjer na 24-0, ali je isto tako postao svjetski prvak. Očekivao se neki veliki meč protiv nekog od preostalih prvaka, no tada 37-godišnji novi prvak doživio je prvo posrnuće.

Browne je nedugo nakon toga pao na doping testu, nakon čega mu je oduzeta titula. Vratio se godinu dana kasnije, no 2018. mu prvi poraz u karijeri nanosi Dillian Whyte. U iduća tri meča je slavio, da bi u travnju 2019. godine, na priredbi Matchroom Boxinga iznenađujuće doživio poraz od Davea Allena. Ovaj gore spomenuti mu je, kao što smo naveli, treći u karijeri, ali isto tako onaj koji bi ga mogao poslati u mirovinu. Ovo je bio njegov povratak nakon godinu i pol dana te nije prošao niti približno kako se nadao.

S druge strane, Gallen uspješno i pobjednički gradi svoju boksačku karijeru. Teško da će ikad napraviti neki veliki uspjeh, no koristi veličinu svog imena u potpuno otvorenoj Australiji te se svaki njegov meč održava uz rasprodane ulaznice. Za dodatnu zaradu nakon završetka karijere u njegovom primarnom sportu je to i više nego dovoljno.

Linker
21. travanj 2024 09:45