K1 i Boks

(VIDEO) Objavljena poduža kompilacija najboljih trenutaka meča koji je za vikend oduševio svijet

Leigh Wood vs. Michael Conlan

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Borba Leigha Wooda i Michaela Conlana ponudila je sve što od jednog boksačkog meča možemo poželjeti

Promotor Eddie Hearn, možda ipak malo motiviran velikim uspjehom svog boksača Leigha Wooda, proglasio je meč između Wooda i Michaela Conlana možda i najvećim preokretom koji je on doživio. U jednom sportu kao što je boks, sportu koji je kroz povijest ponudio jako puno toga, tako što izjaviti nije baš zahvalno, no možemo ga uvrstiti među one koji će svakako ući u povijest.

33-godišnji Wood (26-2, 16 KO) branio je titulu WBA regular prvaka perolake kategorije, a već u prvoj rundi irski heroj Michael Conlan ga je poslao na pod. Nije taj trenutak obeshrabrio Wooda, koji je nastavio meč kao da ništa nije dogodilo. Meč prepun akcije i uzbuđenja, ali isto tako meč u kojem je prije posljednje runde bio u deficitu. On tog trenutka toga nije bio svjestan, ali sudačke kartice glasile su 115-112 i dva puta 114-113 u korist Conlana.

Sada je jasno da je Woodu za pobjedu trebala 10-8 runda ili prekid, dok bi s 10-9 rundom kod ova dva suca sa 114-113 izborio neodlučeni ishod. On je napravio ono što ne dozvoljava nikakvu dvojbu. Conlana je savladao nokautom i to tako da nije mogao niti proslaviti pobjedu na pravi način. Irac je ispao iz ringa, a scene odmah nakon toga bile su zabrinjavajuće. Niti Woodu tako nije bilo svejedno, kao niti Hearnu, koji je također odmah izjavio da je u tim trenucima najbitnije Conlanovo zdravlje.

Vjerojatno zbog toga istog dana nije bila niti objavljena DAZN-ova kompilacija najboljih trenutaka meča, no kasnije se Conlan javio i otkrio kako je s njegovim zdravljem sve u redu te da se tek ne sjeća nekoliko posljednjih rundi meča.

Naravno da se nakon toga napokon pojavila i kompilacija najbolje akcije meča, kojeg može prozvati do sada najuzbudljivijim mečem u 2022. godini. Pred vama je prilika da ga pogledate. Uživajte!

Linker
24. travanj 2024 03:44