K1 i Boks

(VIDEO) Održano vaganje za boksački meč najjačih ljudi na svijetu

Eddie Hall i Hafthor Bjornsson

 screenshot (YouTube)
Eddie Hall i Hafthor Bjornsson zajedno imaju gotovo 300 kilograma

Svi zainteresirani za meč dvije legende natjecanja za najjačeg čovjeka na svijetu napokon su došli na svoje. Hafthort Bjornsson, čovjek s najviše plasmana među Top 3 spomenutog natjecanja te zvijezda serijala "Igra prijestolja", u ringu će odmjeriti snage sa svojim velikim rivalom, Eddiejem Hallom.

Obojica su umirovljeni po tom pitanju, a svakako vrijedi navesti kako je Hall status najjačeg čovjeka na svijetu osigurao 2017. godine, dok je Britanac to napravio godinu dana kasnije. Prije gotovo dvije godine odlučili su se oprobati u boksačkom meču te su isti ekspresno dogovorili, ali pandemijske (ne)prilike odložile su održanje istog sve do sada. No, ovog vikenda će Dubai napokon ugostiti ovaj okršaj.

Ovaj dvojac u "mrtvom dizanju" vjerojatno više ne može zajedno podići jednu tonu, što bi bio zbroj njihovih najboljih rezultata, no svakako bi trebali biti pokretniji, budući da su itekako lakši nego u vrijeme bavljenja onime čime su se proslavili. Bjornsson, koji je kroz protekle dvije godine odradio tri ekshibicijska meča, trenutno teži 142 kilograma, dok je Hallu izmjereno 152 kilograma. No, svakako vrijedi navesti da je Islanđanin čak 16 centimetara viši. Njemu je 206 centimetara, dok je Englez visok 190.

Vaganje i sučeljavanje možete vidjeti ispod odlomka.

Što se može dogoditi kad se u boksačkom ringu nađe ovakva sirova snaga, ali bez previše boksačke tehnike? To najbolje možete saznati ako odlučite pogledati ovaj meč.

Zbog svog ranijeg iskustva, gdje je ugodno iznenadio svojim kretanjem u ringu, Bjornsson je favorit u ovom meču, a i najavio je kako namjerava nokautirati Halla. Tenzije između njih ovog tjedna su porasle, tako da su morali biti razdvajani, a radi li se o pravom odnosu ili o pokušaju dodatnog interesa za meč, prepustiti ćemo vama na procjenu.

Linker
26. travanj 2024 10:47