K1 i Boks

Zlatnog supertaškaškog olimpijca danas čeka deseti profesionalni meč

Bakhodir Jalolov

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Bakhodira Jalolova u Dubaiju čeka iskusni Poljak Kamil Sokolowski

Nakon što je svjetskom zlatu izborenom 2019. godine u Jekaterinburgu podosta suvereno prošle godine pridodao i olimpijsko, Bakhodir Jalolov u potpunosti se okrenuo građenju svoje profesionalne karijere. 27-godišnji Uzbekistanski teškaš (u amaterima superteškaš) već je nakon Tokija uspješno odradio jedan profesionalni meč, a sad je pred njim novi, ukupno deseti profesionalni izazov.

Jalolov, koji je dosadašnjih devet mečeva završio nokautom, najkasnije prije kraja četvrte runde, nastupit će na zanimljivom programu u Dubaiju, a suprotstavit će mu se na globalnoj sceni jedan vrlo poznat, ali ne baš uspješan boksač. To je 35-godišnji Poljak Kamil Sokolowski (11-25-2, 4 KO).

Sokolowski je poznati "journeyman", koji se većinom bori protiv nadolazećih zvijezda ili dokazanih boksača, uvijek spreman uskočiti. Zbog toga njegov omjer i izgleda tako kako izgleda. Jasno je da on ne posjeduje boksačku kvalitetu za najveće domete, no isto tako je u pitanju čvrst borac, koji je samo tri puta poražen prekidom. Tako je do posljednjeg gonga izdržao protiv boksača kao što su Viktor Faust, Solomon Dacres, Otto Walin ili Lucas Browne, a Zhan Kossobutskiy, završio ga je u posljednjoj rundi meča. Najpoznatiji boksač kojeg je savladao svakako je Nick Webb.

Jalolov će tako prije svega imati zadatak nastaviti svoj niz nokauta, odnosno napraviti više nego što su napravili gore navedeni boksači. To bi mu trebao biti glavni izazov jer sve osim njegove pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Također se vjeruje da bi nakon ovog meča Jalolov trebao krenuti prema Top 50 boksačima, a najveći svjetski promotori gotovo da stoje u redu s ciljem dobivanja njegovog potpisa na ponuđeni ugovor.

Bakhodir je samo još jedan u nizu boksača koji grade svoj put prema vrhu teške kategorije svjetskog boksa koja desetljećima nije bilo ovako uzbudljiva i zapravo bogata kvalitetom.

Linker
20. travanj 2024 01:28