K1 i Boks

(VIDEO) Održano vaganje za meč Silve i Chaveza, Meksikanac došao gotovo dva kilograma pretežak

Julio Cesar Chavez i Anderson Silva
 Screenshot (youtube)
Anderson Silva i Julio Cesar Chavez Jr. ovog vikenda predvode boksački spektakl u Guadalajari

Anderson Silva ovog vikenda nastavlja borilačku karijeru. U noći sa subote 19. na nedjelju 20. lipnja u meksičkoj Guadalajari suprotstavit će se Juliju Cesaru Chavezu Jr., bivšem svjetskom prvaku srednje kategorije i sinu istoimenog oca, jednog od najvećih boksača u povijesti.

Silva će s 46 godina upisati svoj treći profesionalni boksački meč, prvi nakon 2005. godine i to kao veliki autsajder protiv 11 godina mlađeg Meksikanca. Meč je dogovoren u kategoriji do 81.6 kilograma, što je Silva zadovoljio, unatoč tome što je riječ o najmanjoj težinskoj granici u posljednjih 15 godina njegove karijere. No, zato je Chavez premašio za gotovo dva kilograma, odnosno došao je s 83.4 kilograma. Zbog toga će Silvi morati prepustiti sto tisuća dolara od svog honorara.

U sunaslovnoj borbi pratit ćemo Chavezovog oca, Julia Cesara Chaveza u ekshibicijskom meču protiv Hectora Camacha mlađeg. Protivnik 58-godišnje legende zapravo je sin njegovog nekad velikog rivala, preminulog 2012. godine.

Meksikanci su već od samog vaganja napravili spektakl koji je trajao preko sat vremena, a njegovu snimku možete vidjeti ispod teksta.

Linker
21. travanj 2024 21:52