K1 i Boks

Naoya Inoue: ‘U ringu ću ga podsjetiti na sve što je pričao o meni‘

Naoya Inoue
 Screenshot (youtube, Top Rank Boxing)
Sjajnog japanski boksač Naoya Inoue ovaj vikend branit će svoj IBFpojas u bantam kategoriji

Japanac je trenutno desetorangirani borac ''Boxrecove'' P4P ljestvice. Protivnik će mu biti 28-godišnji Filipinac, Michael Dasmarinas (30-2-1). Radi se o borcu koji je zadnji poraz doživio još 2014. godine, a u narednih 13 borbi upisao je 12 pobjeda te jedan remi. Takav niz pobjeda priskrbio mu je šansu da Japancu nanese prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Njihovu borbu možete pogledati u noći sa subote na nedjelju, točnije u ranim nedjeljnim satima.

Naoya Inoue (20-0-0) čak 17 od ukupno 20 svojih protivnika pobjeđivao je nokautom. Posljednji puta borio se u desetom mjesecu ove godine te je nokautom u sedmoj rundi savladao Australca Jasona Moloneya. Japanac nadimka ''The Monster'' time je obranio svoja tri pojasa u bantam kategoriji (WBA (Super), IBF i The Ring). Iako je Japanac jedan od najstrašnijih nokautera u nižim kategorijama te borac beskompromisnog stila, njegovo ponašanje van ringa totalna je suprotnost. Nije naročiti pobornik trash talka. Međutim, trenutni WBO prvak bantam kategorije, Filipinac Jonhriel Casimero donekle je uspio privući pozornost te naljutiti Japanca.

''Kada dođe vrijeme za borbu protiv njega (Casimera), iskoristit ću njegov trash talk kao motivaciju.'', izjavio je Naoya Inoue u razgovoru za ''BoxingScene.com''.

John Riel Casimero (30-4-0) još od 2019. godine te osvajanja svoje titule opsjednut je borbom protiv ''Monstera''. Filipinac se Japanca dotaknuo i u rujnu protekle godine nakon što je nokautirao Dukea Micaha već u trećoj rundi.

''Inoue, ti si čudovište (''Monster'')? Nisi ti nikakvo čudovište! Ti si japanska kornjača! On me se boji, no idući je na redu!'', rekao je samouvjereni Casimero na konferenciji za medije koja je uslijedila nakon spomenute pobjede protiv Micaha.

Casimero i Inoue trebali su se boriti krajem travnja 2020. godine, no borba je otkazana zbog COVID-19 pandemije. Obojica su kasnije iste godine odradili po jednu borbu. Ukoliko Inoue savlada Dasmarinasa te ukoliko John Riel Casimero u kolovozu uspije proći prepreku u vidu sjajnog Guillerma Rigondeauxa, nema sumnje kako će ova dvojica napokon ukrstiti rukavice.

Linker
19. travanj 2024 18:09