K1 i Boks

(VIDEO) Oglasio se Tyson Fury: ‘Cijeli tjedan pokušavaš pobjeći od meča, moliš za revanš poput curice‘

Tyson Fury

 Instagram (tyson Fury)
Salvu uvreda uputio je ‘‘Gypsy King‘‘ u smjeru Ukrajinca

Mjesecim smo čekali da Tyson Fury i Oleksandr Usyk potvrde svoju borbu, jer radi se o borbi za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, a još od 1999. godine i Lennoxa Lewisa, nismo imali teškaša koji je ujedinio sve titule u teškoj kategoriji.

Spominjao se datum 29. travnja (četvrti mjesec) i londonski Wembley, a nakon što su Fury i Usyk dogovorili raspodjelu honorara, vjerovalo se da većih zapreka više neće biti i da nas čeka spektakl. Nažalost, Fury je prema Usykovim navodima nastavio postavljati neke nove uvjete, poput ukidanja klauzule kojom se poraženom boksaču omogućuje instantni revanš. Usyk navodno nije pristao na to, a nakon nekoliko dana natezanja oko toga i nekih ostalih uvjeta, pregovori su propali.

Usykov promotor Alex Krassyuk danas je potvrdio da su pregovori završili i da borbe neće biti, a čekalo se službeno obraćanje dvojice teškaša koji su trebali ukrstiti rukavice. Ukrajinac je zasad tih i uglavnom pričaju njegovi predstavnici, a Tyson Fury odlučio se oglasiti putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

‘‘Usyk, ti mali govnaru razdvojenih zubi, ružni štakoru, kopile jedno.‘‘, neke su od uvreda koje je Fury izrekao u početku svog obraćanja, a dobar dio njegovog obraćanja sastoji se uglavnom od uvreda koje je uputio Usyku. Odlučio se Fury osvrnuti i na spornu prepirku oko revanša.

‘‘Cijeli tjedan pokušavaš pobjeći od meča, moliš za revanš poput male curice. Dobio si svoj revanš, a svejedno se nisi htio boriti. Oduvijek sam znao da si kukavica. Nikad nisi bio dovoljno velik muškarac da se kačiš s ‘Gypsy Kingom‘, nikad u svom životu. Bori se protiv (Daniela) Duboisa u Copper Boxu (dvorana koja prima oko 7 tisuća gledatelja) i zapamti da se nitko poput tebe nikada neće moći petljati s ‘Gypsy Kingom‘, ti usrana kukavice.‘‘, između ostalog poručio je Fury.

Bilo je za očekivati da će Fury izaći s ovakvim osvrtom koji će obilovati uvredama, ali realnost je da boksačka javnost stoji na Usykovoj strani. Furyja se smatra onim koji komplicira pregovore, dok je Usyk u očima mnogih bio onaj koji je pristajao na sve i dao je sve od sebe da se borba održi. Naravno da Furyja ljuti takav stav javnosti i sve to vjerojatno je uzrok ovakvog ispada i uvreda na račun Usyka.

Linker
18. travanj 2024 19:26