K1 i Boks

(VIDEO) Osaro je nemilosrdno udarao sve dok nije srušio Plazibata: Pogledajte završnicu njihovog meča

Antonio Plazibat (desno) vs. Tariq Osaro (lijevo)

 Ante Cizmic/CROPIX
Tariq Osaro sinoć je upisao najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri

Najavljivali su Antonio Plazibat i Tariq Osaro kako njihov meč definitivno neće otići na sudačku odluku, odnosno jedan od njih sigurno će pasti prije posljednjeg zvona. Mnogi su im zapravo i vjerovali, a Osaro i Plazibat ispunili su obećanje.

Nažalost po Plazibata i sve njegove navijače, Tariq Osaro borac je koji je na koncu bio taj koji je upisao nokaut i pobijedio meč za Gloryjevog privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Najbolji hrvatski kickboksač upisao je poraz nakon četiri pobjede zaredom, a Tariq Osaro došao je do četvrtog uzastopnog slavlja i najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Činilo se da Osaro i Plazibat neće ispuniti obećanje koje su dali uoči meča. Oba borca najavljivala su pobjede prekidom, a meč se razvukao sve do pete runde. Otprilike 90 sekundi ostalo je do kraja meča i Osaro je rutinski išao ka pobjedi protiv Plazibata koji se mučio i sa slomljenom lijevom rukom.

I taman kad se činilo da će Osaro mirno privesti meč kraju, Nigerijac je odlučio dodati gas i prepoznao je priliku za doći do pobjede prekidom. Pritisnuo je Osaro našeg borca u kut i serijom udaraca pokušavao je doći do nokauta.

Plazibat je marljivo pokušavao izbjeći udarce svog protivnika, ali vidljivo je kako nije mogao koristiti slomljenu lijevu ruku i bio je u potpunosti otvoren s te strane. Osaro je nemilosrdno bacao sve udarce iz svojeg repertoara, a 67 sekundi prije kraja Plazibat je završio na podu.

Sudac je započeo s odbrojavanjem, a Plazibat je nakon 8-9 sekundi sucu dao do znanja da se neće pridići i meč je završio. Osaro je upisao 13. pobjedu nokautom u svojoj karijeri, a Plazibat je drugi put u karijeri izgubio prekidom. Prvi poraz tehničkim nokautom pretrpio je početkom 2016. godine, a tada je njegov meč protiv Sergeja Maslobojeva prekinut krajem po isteku druge runde zbog posjekotine.

Puno puta Plazibat se našao s pobjedničke strane i gledali smo snimke njegovih spektakularnih nokauta. Ovaj put je naš teškaš izvukao ‘‘deblji kraj‘‘, ali najbitnija je lekcija koju će izvući iz ovog meča. ‘‘Nikad poraz, samo lekcija‘‘ pomalo je već i ‘‘otrcana‘‘ fraza, ali nadamo se da će Plazibat uistinu iskoristiti ovaj poraz za ispravljanje određenih nedostataka.

Linker
27. travanj 2024 06:58