K1 i Boks

(VIDEO) Ostovich savladala VanZant u vrlo nasilnom meču boksa bez rukavica

Paige VanZant i Rachael Ostovich
 screenshot
Popularna Havajka slavila je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi

Rachael Ostovich uspjela je osvetiti poraz koji joj je Paige VanZant početkom 2019. godine nanijela u UFC-ovom Octagonu i to u puno otvorenijim te automatski nasilnijim uvjetima Bare Knuckle Fighting Championship promocije. U ne toliko tehnički kvalitetnoj, ali svakako akcijom pretrpanoj borbi, borkinja s Havaja uvjerila je suce kako je unutar pet rundi borbe napravila više.

Prve dvije runde ove borbe teško je zapravo opisati ako gledamo po tome koliko toga se događalo. Obje djevojke odlučile su od početka krenuti žestoko te su izmjene bile divlje i na trenutke teške za popratiti. Osim toga, svaka od njih ponudila je puno toga pa je publika mogla uživati, posebno ako nisu razmišljali kojoj od njih dvije je potrebno te runde bodovati u korist.

U trećoj rundi se količina akcije smirila, što je odgovaralo Ostovich, koja je uhvatila distancu i krenula kažnjavati svoju protivnicu pojedinačnim udarcima. VanZant nije nikako mogla uhvatiti ritam potreban za takav način borbe. U četvrtoj i petoj rundi nastavila je Havajka istim načinom, dok je VanZant konstantno pokušavala inicirati otvoreniju akciju kakva je viđena u prve dvije runde. U nekim trenucima je to uspijevala, no to su bili tek segmenti između kojih bi Ostovich i dalje, na račun bolje tehnike i taktičke pripremljenosti, kontrolirala situaciju. Štoviše, nekoliko puta uspjela je protivnicu ozbiljnije i uzdrmati.

Publika je itekako mogla biti zadovoljna nakon znaka za kraj pete runde, a još zadovoljnija od njih trebala je biti Ostovich, koja je odnijela pobjedu jednoglasnom odlukom. Situacija na sudačkim karticama bila je dva puta 48-47 te jednom 49-46 u korist pobjednice. Možemo tako pretpostaviti kako su se prva dva suca složila u tome da prve dvije runde boduju za VanZant. To joj nije bilo dovoljno pa je ona poražena i u svojoj drugoj borbi otkako je pristupila ovoj promociji. Ponovno je pokazala srce, no na tehničkom planu je ovo izgledalo jako loše. Nadboksala ju je borkinja za koji također ne možemo reći kako je njen boks nešto iznad čistog prosjeka.

BKFC će ovime biti zadovoljan. Stavili su u ring dvije vrlo popularne djevojke, a one su odradile ono što je zapravo cilj ove promocije, borbu prepunu akcije. Bit će zanimljivo vidjeti kakvi su sad planovi za Ostovich, koja je rekla kako joj BKFC nije bio namjera, ali da njihovu ponudu s financijske strane nije mogla odbiti. Nakon pobjede, interes za idući meč mogao bi biti velik, a onda nema sumnje kako će doći i nova financijska injekcija na kakvu neće moći ostati ravnodušna.

Linker
29. travanj 2024 04:26