Ostalo

Paige VanZant pred otkazom u BKFC-u: ‘Ona mora pobijediti u idućem nastupu‘

Paige VanZant
 Instagram (paige Vanzant)
Dobri i srčani nastupi nisu dovoljni da Paige VanZant zadrži svoj posao u BKFC-u

Tranzicija u boks bez korištenja rukavica nije dobro prošla za bivšu UFC borkinju Paige VanZant. 27-godišnja Amerikanka u kolovozu 2020. godine objavila je potpis ugovora Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) organizacijom, ujedno i najjačom organizacijom kada je u pitanju boks bez rukavica. Njen ugovor navodno je vrijedan preko milijun američkih dolara, no VanZant je izgubila obje dosadašnje borbe. U veljači ove godine Britain Hart porazila ju je jednoglasnom odlukom sudaca, 23. srpnja ove godine Paige gubi i od Rachael Ostovich, također jednoglasnom odlukom. Dave Feldman, predsjednik BKFC-a smatra kako bivša UFC borkinja mora pobijediti u idućem nastupu.

''Apsolutno je u situaciji kada mora pobijediti. Smatrao sam da mora pobijediti i u prošloj borbi, no pružila je jako dobru izvedbu te su obje borkinje osvojile bonus za 'Najbolju borbu večeri'. Ona (Paige) je izgubila, no smatram da smo još uvijek u Paige VanZant biznisu. Međutim, ona mora pobijediti u idućoj borbi. Ne mogu konstantno govoriti 'borila se jako dobro, vidjet ćemo što će biti idući puta'. Došlo je vrijeme za taj idući puta i ona sada mora pobijediti. Kao što sam rekao, sjest ćemo s njenim timom i vidjeti što je iduće.'', rekao je Dave Feldman u razgovoru za MMA Fighting.

Paige VanZant u svom debiju navikavala se na nešto drukčiji sport od onog u kojem je do tada nastupala. Boks bez rukavica donosi niz promjena u odnosu na MMA-ja i tu se tražio razlog njene slabije izvedbe u debiju. Međutim, u drugom nastupu vidio se određeni napredak i veća opuštenost. Ipak, Rachael Ostovich bila je još bolja te je VanZant ponovno ostala kratka za prvu pobjedu u boksu bez rukavica. Feldman je također primijetio napredak.

''Definitivno smo vidjeli napredak kod Paige VanZant. Njeni udarci bili su bolji i njeno kretanje bilo je dobro. Vidjeli smo drukčiju Paige VanZant, no vidjeli smo i Rachael Ostovich koja je došla pokazati što možemo očekivati od nje. Ostovich se prikazala sa stavom 'Ja sam čvrsta djevojka s Havaja, mi stvarimo radimo drukčije, čvrsti smo.' a prije borbe rekla mi je kako je smrtno uplašena. Nije znala što očekivati, no izašla je tamo i odradila svoj posao. Sjajna borba za fanove, sve je bilo fantastično. Overhand desnom rukom koji je Ostovich pogađala napravio je razliku u toj borbi.'', dodao je Feldman.

Predsjedniku BKFC-a jedna stvar u vezi Paige VanZant nije sjela najbolje. Naime, Paige je nakon poraza ekspresno napustila ring te je preskočila i konferenciju za medije.

''Nije mi se svidjelo što je tako napustila ring i nije došla na konferenciju za medije. Međutim, u isto vrijeme mi se sviđa jer je to napravila zbog velike strasti koju osjeća prema onome čime se bavi i stoga mi se sviđaju borci koji teško podnose poraze. Ne želim da borac olako prihvaća poraz. To znači da nemaju ono nešto unutra u sebi. Paige nije dobro podnijela poraz i nemam problema s tim'', rekao je Feldman pomalo dvosmisleno.

Preostaje vidjeti što je iduće za Paige VanZant i BKFC. Za očekivati je kako će joj BKFC organizacija pokušati pronaći nešto lakšu protivnicu kako bi napokon došla do pobjede. Puno novca uložili su u VanZant i sigurno su imali velike planove s njom. Radi se o marketinški izuzetno profitabilnoj borkinji, a i sama Paige nerijetko prezentira veliku srčanost u kavezu. Međutim, to nije dovoljno, morat će nekog i pobijediti.

Linker
24. travanj 2024 15:21