K1 i Boks

(VIDEO) Pacquiao i Ugas izvagani te sučeljeni pred svoju borbu za svjetsku titulu

Manny Pacquiao vs. Yordenis Ugas
 
 Scott Kirkland/Fox Sports/Pictur/Shutterstock Editorial/Profimedia
Legendarni Filipinac pokušat će osvojiti pojas koju mu je WBA početkom ove godine oduzeo

Zanimljiva pozadina nalazi se iza boksačkog meča Mannyja Pacquiaoa i Yordenisa Ugasa, koji će se u jutro nedjelje 22. kolovoza održati u Las Vegasu. 42-godišnji Filipinac trebao se prvobitno boriti protiv Errola Spencea Jr. za IBF i WBC titule velter kategorije. Samo 11 dana prije meča, Spence je zbog ozljede oka ovaj ogled otkazao.

U sunaslovnoj borbi priredbe trebao je nastupiti Yordenis Ugas, 35-godišnji Kubanac, vlasnik WBA Super pojasa i isti je trebao braniti protiv Fabiana Maidane. Nakon otkazivanja Spencea, organizator priredbe Al Haymon povukao je ono što mu se činilo kao jedini pravi potez. Ugasa je usmjerio u meč protiv Pacquiaoa. I tu dolazimo do onoga iz prve rečenice. Ugas je vlasnik WBA Super pojasa koji je početkom ove godine zbog neaktivnosti oduzet Filipincu te proslijeđen njemu, dotadašnjem vlasniku WBA regular titule. Manny se nikako nije mogao složiti s tom odlukom pa će ovako imati priliku u ringu dokazati kome taj pojas zapravo pripada.

Pacquiao je najavio kako bi, ovisno o izvedbi, ovo mogao biti njegov posljednji meč u karijeri. Ako bi to došlo uz pobjedu, bio bi sjajan način za otići. Jedan od najvećih boksača svih vremena u tom bi se slučaju umirovio s titulom, no Ugas je opasan boksač koji tako što nema namjeru dozvoliti. Kubanac je trenutno u nizu od četiri pobjede, a i poraz koji je doživio prije toga mnogi smatraju nezasluženim. Riječ je o meču u kojem ga je podijeljenom odlukom sudaca savladao Shawn Porter.

Više od dvije godine prošlo je od posljednjeg Mannyjevog nastupa, onog u kojem je oduševio protiv Keitha Thurmana. U njegovim godinama to bi moglo biti ključno, posebno po pitanju zadržavanja forme, no "PacMan" je već nekoliko puta dokazao kako je neuništivi boksač kojeg se nikad ne smije otpisati. Veselimo se meču, posebno ako imamo priliku ovog velikana gledati po posljednji put.

Linker
14. travanj 2024 15:55