K1 i Boks

(VIDEO) Plant i Canelo zakopali ‘ratnu sjekiru‘: Pogledajte dirljivu pomirbu nakon završetka meča

Caleb Plant i Canelo Alvarez

 Screenshot (youtube, Showtime)
Puno je tenzija bilo ususret meču između dvojice sjajnih boksača, no to je sada iza njih

Pretprošlog vikenda u Las Vegasu, Saul Canelo Alvarez ujedinio je sve pojaseve (WBA, WBC, WBO, IBF) u super srednjoj kategoriji. Sjajni Meksikanac savladao je Caleba Planta koji je pritom doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri (21-1-0). Američki boksač kapitulaciju je potpisao u 11. rundi.

Inače, između Planta i Canela bilo je određene ‘‘zle krvi‘‘ i visokih tenzija puno prije samog održavanja meča. Drugom polovicom devetog mjeseca, Canelo i Plant odradili su sučeljavanje, a došlo je do sukoba koji je netipičan za obojicu boraca. Boksači su se tada jedno određeno vrijeme gledali, da bi onda krenulo prepucavanje. Ono je također proteklog uz hladni pogled bez pomicanja, da bi odjednom Meksikanac podigao ruke i odgurnuo svog narednog protivnika od sebe, frustriran stvarima koje mu je izrekao Plant.

Ipak, Showtime je putem svog Youtube kanala podijelio zanimljiv video u koji su uključeni kadrovi razgovora dvojice boksača, neposredno nakon meča.

Canelo je poručio Plantu da je dobar borac, a Plant je uzvratio riječima da je tužan. Ipak, Canelo je dao sve od sebe da utješi svog protivnika.

‘‘Nema te zašto biti sramota. Ti si odličan borac, čovječe. Žao mi je zbog svega. Na kraju dana, mi smo muškarci i mi smo ljudi. Žao mi je zbog svega.‘‘, rekao je veliki prvak Saul Canelo Alvarez.

Caleb Plant iskoristio je priliku da se ispriča Canelu za uvrede koje je uputio u tjednima prije meča.

Kad sam te nazvao ‘Motherfuckerom‘, nisam mislio govoriti o tvojoj majci, zato što ja nemam majku. Moja mama je umrla.‘‘, objasnio je američki boksač, na što je Canelo dodao:

‘‘Ti imaš stvarno dobru i prekrasnu obitelj. Ti si moja obitelj.‘‘

Uistinu lijep i dirljiv trenutak dvojice ratnika koji su pružili 11 rundi odličnog boksa. Naravno da je ‘‘trash talk‘‘ i podizanje tenzija dio igre u borilačkim sportovima, no ovakvi trenuci ipak su puno vrjedniji i i služe kao primjer kako bi se dva sportaša na vrhunskoj razini trebali ponašati.

Linker
26. travanj 2024 10:59