K1 i Boks

(VIDEO) Munguia novom pobjedom došao do nevjerojatnih 38-0 pa zatražio meč protiv Golovkina

Jaime Munguia

 Bob Levey/Getty images/ProfimediaMEDIA Bob Levey/Getty Images/Profimedia
25-godišnji Meksikanac trenutno je vlasnik drugog najboljeg ‘čistog‘ omjera u profesionalnom boksu

Bivši WBO prvak polusrednje kategorije jednako je uspješno nastavio harati srednjom kategorijom, u nadi da će uskoro dobiti priliku boriti se za neku od četiri elitne svjetske titule. Naravno, ovdje se govori o sjajnom Jaimeu Munguiji (38-0, 30 KO), boksaču koji je protekle noći upisao novu pobjedu. 38. u karijeri te četvrtu unutar kategorije do 72.5 kilograma.

Na DAZN-ovom programu održanom u Anaheimu, Munguia je sudačkom odlukom nakon 12 rundi bio bolji od Gabriela Rosada (26-14-1, 15 KO), najboljeg protivnika kojeg je za ovaj termin mogao dobiti. Čista je njegova pobjeda protiv vrlo čvrstog i hrabrog Rosada, borca koji je u ringu iskusio gotovo sve najbolje boksače ove kategorije, no vidjelo se po nastupu da Jaime nije bio motiviran kao što bi bio slučaj u meču protiv nekoga boksača još višeg renomea. Takve ovog puta nije zanimao napad na WBO interkontinentalnu titulu, kojoj je Munguia vlasnik. Zapravo, niti njemu samom ista ne predstavlja puno, no spreman ju je nositi dok ne dođe prilika za nešto više.

Već po običaju boksao je Munguia vrlo aktivno, raznovrsno i zanimljivo svima koji vole i prate boks, posebno onima koji se malo dublje razumiju u njega. Kako je to izgledalo možete vidjeti u videu ispod teksta, a vrijedi još spomenuti da su sudačke kartice bile uvjerljive i naravno jednoglasne. 119-109, 118-110 i 117-111 u korist boksača iz Meksika.

Došao je Munguia tako do omjera 38-0, što je drugi najbolji čisti omjer među aktivnim boksačima. Pod čisti se misli na omjer koji sadrži samo pobjede. Najbolji prema tome je njegov sunarodnjak i član poluteške kategorije, Gilberto "Zurdo" Ramirez, koji je na 42-0, dok jednu pobjedu manje ima Terence Crawford, koji je na 38-0.

Smatra kako je nakon ove borbe bilo dosta uspinjanja po ljestvicama te da će prihvatiti samo dvije opcije. Jedna je borba za neku od titula, dok je druga službena borba za prvog izazivača. Kad bi bilo po njegovom, on zna koga bi volio vidjeti preko puta sebe.

"Volio bih se boriti protiv Gennadyja Golovkina. Mislim da bi to bila sjajna borba, ona u kojoj bi publika mogla uistinu uživati. Veoma sam uzbuđen oko mogućnosti da mi to bude iduća borba", rekao je Munguia odmah nakon meča za DAZN.

Golovkin će prije toga posljednjeg vikenda ove godine svoju IBF titulu morati obraniti u meču protiv Ryote Murate, kojem će otputovati na gostujući teren u Japan. Najavio je da nakon tog meča planira krenuti u dogovaranje trećeg meča protiv jednog drugog Meksikanca, naravno Canela Alvareza. No, tu će se nešto pitati i Canelov tim, koji baš ne djeluje suviše zainteresiran za taj meč.

Linker
25. travanj 2024 18:28