K1 i Boks

(VIDEO) Nokaut koji je šokirao Rica Verhoevena! Glory nas je podsjetio na brutalan potez Mladena Brestovca

Rico Verhoeven

 Screenshot (youtube, Glory)
Više od četiri godine prošle su od borbe Mladena Brestovca i Hesdyja Gergesa

Krajem devetog mjeseca, točnije 30. rujna 2017. godine, Mladen Brestovac nastupio je Glory 45 priredbi u Amsterdamu. Protivnik mu je bio legendarni Hesdy Gerges. Poprilično ponosan bio je Gerges na činjenicu da nikada u karijeri nije izgubio u Amsterdamu. Ipak, Mladen Brestovac stao je toj seriji na kraj.

Tada ponajbolji hrvatski kickboksač, brutalno je nokautirao Gergesa. Lijevi high-kick savršeno je odsjeo na glavi egipatsko-nizozemskog kickboksača, a meč je trajao samo 36 sekundi. Svi prisutni ostali su zaprepašteni strašnim nokautom, a reakciju nije mogao sakriti niti Rico Verhoeven, Gloryjev kralj teške kategorije. Ostao je i Rico šokiran sjajnim potezom, a Brestovac se u idućem nastupu borio upravo protiv Verhoevena.

Krajem devetog mjeseca, točnije 30. rujna 2017. godine, Mladen Brestovac nastupio je Glory 45 priredbi u Amsterdamu. Protivnik mu je bio legendarni Hesdy Gerges. Poprilično ponosan bio je Gerges na činjenicu da nikada u karijeri nije izgubio u Amsterdamu. Ipak, Mladen Brestovac stao je toj seriji na kraj. Tada ponajbolji hrvatski kickboksač, brutalno je nokautirao Gergesa. Lijevi high-kick savršeno je odsjeo na glavi egipatsko-nizozemskog kickboksača, a meč je trajao samo 36 sekundi. Svi prisutni ostali su zaprepašteni strašnim nokautom, a reakciju nije mogao sakriti niti Rico Verhoeven, Gloryjev kralj teške kategorije. Ostao je i Rico šokiran sjajnim potezom, a Brestovac se u idućem nastupu borio upravo protiv Verhoevena. Ipak, nažalost po našeg borca, Verhoeven ga je još jednom pobijedio. Dvaput je Brestovac ulazio u ring s Verhoevenom i oba put je gubio jednoglasnom odlukom. Mladen je nakon poraza od Rica odradio još jedan nastup, u desetom mjesecu 2018. godine. ‘‘Scorpion Sting‘‘nokautom u trećoj rundi obranio je FFC-ov pojas u teškoj kategoriji. Brazilac Jonatha Diniz tada je bio Mladenov protivnik. Sjajni hrvatski kickboksač od tada nije ulazio u ring, a čini se kako više niti neće. Naime, početkom 2019. godine, pojavila se vijest da je Brestovac pao na doping testu, odnosno, bio je pozitivan na meldonij. Sam Mladen odmah je priznao korištenje nedopuštene supstance, a u tadašnjem obraćanju rekao je između ostalog: ‘‘Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina.‘‘ Iako su čelnici Gloryja tijekom 2020. godine pokušali nagovoriti Brestovca da se vrati, Mladen je i dalje izvan ringa. Krajem desetog mjeseca napunio je 38 godina, posvetio se poslu i obitelji te se čini da je sportska karijera gotova. Naravno, službene potvrde i dalje nema, ali nakon 70 mečeva (55-14-1), 37 pobjeda nokautom i vladavine FFC-ovom teškom kategorijom, nema puno toga za čime Brestovac može žaliti. Dao je svoj maksimum i uistinu je daleko dogurao.

Ipak, nažalost po našeg borca, Verhoeven ga je još jednom pobijedio. Dvaput je Brestovac ulazio u ring s Verhoevenom i oba put je gubio jednoglasnom odlukom. Mladen je nakon poraza od Rica odradio još jedan nastup, u desetom mjesecu 2018. godine. ''Scorpion Sting''nokautom u trećoj rundi obranio je FFC-ov pojas u teškoj kategoriji. Brazilac Jonatha Diniz tada je bio Mladenov protivnik.

Sjajni hrvatski kickboksač od tada nije ulazio u ring, a čini se kako više niti neće. Naime, početkom 2019. godine, pojavila se vijest da je Brestovac pao na doping testu, odnosno, bio je pozitivan na meldonij. Sam Mladen odmah je priznao korištenje nedopuštene supstance, a u tadašnjem obraćanju rekao je između ostalog:

''Iskreno, jednim dijelom mi je i drago da se ovo dogodilo jer sam u glavi već na izlaznim vratima iz sporta te ako bih se još borio ovo bi mi bila zadnja godina.''

Iako su čelnici Gloryja tijekom 2020. godine pokušali nagovoriti Brestovca da se vrati, Mladen je i dalje izvan ringa. Krajem desetog mjeseca napunio je 38 godina, posvetio se poslu i obitelji te se čini da je sportska karijera gotova. Naravno, službene potvrde i dalje nema, ali nakon 70 mečeva (55-14-1), 37 pobjeda nokautom i vladavine FFC-ovom teškom kategorijom, nema puno toga za čime Brestovac može žaliti. Dao je svoj maksimum i uistinu je daleko dogurao.

Linker
19. travanj 2024 01:44