K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte najbolje trenutke s Glory 86 eventa: Luis Tavares nokautiran je ‘high kickom‘

Bahram Rajabzadeh vs. Luis Tavares

 Screenshot (youtube, Glory)
Ponajbolja kickboksačka organizacija na svijetu sažela je najbolje poteze u jedan video

Proteklog vikenda u njemačkom Essenu održana je Glory 86 priredba na kojoj je nastupilo nekoliko renomiranih Gloryjevih kickboksača. Petpanomrung Kiatmookao brano je titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a nakon pet kvalitetnih rundi, Tajlanđanin je porazio Ahmada Ckikha Mousu koji nastupa pod zastavom Njemačke.

Vrlo interesantan meč gledali smo i u ‘‘co-main eventu‘‘. Bio je to obračun dvojice teškaša, a Sofian Ladouni i Benjamin Adegbuyi borili su se za mjesto u Gloryjevom turniru osmorice koji nas čeka krajem godine.

Adegbuyi ponovno nije uspio doći do pobjede i na slavlje čeka od 12. mjeseca 2020. godine i pobjede nad Badrom Harijem. Adegbuyi je nakon toga nokautiran od strane našeg Plazibata, a prošle godine ga je nokautirao i Jamal Ben Saddik. Ben Saddiku je pobjeda naknadno poništena zbog pada na doping.

No, Adegbuyi je nastavio svoj loš niz i Laidouni ga je porazio jednoglasnom sudačkom odlukom. Time je Rumunj ostao bez mjesta u sjajnom teškaškom turniru, a njegova karijera strmoglavo ide prema dolje još od tog meča s Plazibatom.

Jedan od najupečatljivijih nastupa na eventu pružio je Azerbajdžanac Bahram Rajabzadeh. 31-godišnjak je odradio svoj drugi nastup pod okriljem Gloryja, a ovaj put je uparen s Luisom Tavaresom koji je dugo kotirao kao ponajbolji Gloryjev poluteškaš.

Tavares sada nastupa u teškoj kategoriji, ali Rajabzadeh ga je dobro upoznao s udaračkom snagom boraca u teškoj kategoriji. Rajabzadeh je koljenom u tijelo pogodio Tavaresa, a potom je vezao desni ‘‘high kick‘‘ kojim je nokautirao Tavaresa. Nije Tavares ostao bez svijesti i u klasičnom nokautu, ali nije se uspio niti pridići i vratiti u meč.

Rajabzadeh je sjajna akvizicija za Gloryjevu tešku kategoriju. Radi se o borcu iza kojeg su 62 pobjede i samo jedan poraz, a jedini poraz upisao je 2019. godine u meču protiv Sergeja Maslobojeva.

Ako ste kojim slučajem propustili ovaj event, nema brige. Glory je brzo priredio najbolje trenutke s tog eventa i sažeo ih je u jedan video. Video se nalazi pri dnu teksta, a vrijedi pogledati najbolje poteze s tog eventa.

Linker
23. travanj 2024 11:27