K1 i Boks

(VIDEO) Put do vrha: Pogledajte kako su Plazibat i Osaro došli do meča za privremenu titulu u Gloryju

Tariq Osaro (lijevo) i Antonio Plazibat (desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Ususret Collision 5 eventu, Glory je fanovima pružio dva zanimljiva videouratka

Nešto manje od dva tjedna dijeli nas od Glory: Collision 5 eventa koji će se 17. lipnja (šesti mjesec) održati u Rotterdamu. Bit će to spektakularan Gloryjev event pred 15-ak tisuća gledatelja, a u glavnoj borbi večeri nastupit će hrvatski kickboksač Antonio Plazibat.

Antonio još od desetog mjeseca 2021. godine drži prvo mjesto u poretku izazivača unutar Gloryjeve teške kategorije. Nažalost, priliku za napad na pojas još nije dobio, a trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza.

Plazibat će na eventu u Rotterdamu imati šansu postati Gloryjevim privremenom prvakom teške kategorije. Rico Verhoeven kao aktualni prvak oporavlja se od teške ozljede koljena i organizacija je odlučila imenovati privremenog prvaka. Da bi postao privremenim prvakom, Plazibat će morati poraziti svog timskog kolegu, Tariqa Osara.

Opasni Nigerijac ovaj meč je izborio osvajanjem Gloryjevog turnira četvorice koji se održao krajem četvrtog mjeseca ove godine. Osaro je na tom turniru upisao dvije pobjede prekidom i zaradio je svoju borbu za pojas.

Plazibat i Osaro potisnuti će prijateljstvo na neko vrijeme, točnije dok meč ne završi. Obojica silno žele doći do pobjede, a svjesni su da se radi o biznisu u kojem je jednostavno morao doći trenutak gdje su primorani međusobno obračunati.

Obojica inače upisuju sjajne rezultate pod okriljem Gloryja. Plazibat je u ponajboljoj kickboksačkoj organizaciji odradio osam mečeva, a upisao je čak sedam pobjeda. Jedini poraz nanio mu je Nordine Mahieddine krajem 2020. godine.

Tariq Osaro pet puta je nastupio u Gloryju, a ostvario je četiri pobjede. Izgubio je samo od Levija Rigtersa, a porazi li Plazibata, bit će mu to najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri.

Ususret skorašnjem eventu u Rotterdamu, Glory je složio dva kraća videa u kojima prikazuju kako su se Plazibat i Osaro uspinjali do vrha teške kategorije. Radi se o dva zanimljiva uratka koji sadrže sažetke njihovih najboljih pobjeda, a videi se nalaze ispod ovog teksta.

Linker
12. travanj 2024 12:46