UFC

Curtis Blaydes: ‘Ciryl Gane propustio je priliku, želim revanš s Aspinallom‘, Tom brzo odgovorio: ‘Ne morate me dvaput pitati‘

Curtis Blaydes i Tom Aspinall

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Dvojica ponajboljih UFC-ovih teškaša pokazali su interes ka međusobnom obračunu

Velik ‘‘hype‘‘ pratio je Jailtona Almeidu još od debija u UFC-u početkom 2022. godine. Brazilac vrhunskih hrvačkih i parteraških vještina nizao je pobjedu za pobjedom unutar UFC-ovog kaveza, ali mnogi su se pitali što će se dogoditi kad naiđe na borca koji može neutralizirati njegov ‘‘grappling‘‘.

Odgovore smo trebali dobiti u 11. mjesecu prošle godine, ali Curtis Blaydes bio je primoran otkazati meč protiv Almeide i uskočio je Derrick Lewis. ‘‘Black Beast‘‘ definitivno nije borac koji ima oružja za neutralizirati Almeidu i Brazilac je u tom meču poprilično rutinski došao do pobjede. UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ ipak nisu odustali od uparivanja Almeide i Blaydesa.

Borba je ugovorena za UFC 299 event, a proteklog vikenda dobili smo priliku gledati taj vrlo interesantan okršaj. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je Almeida rušio Blaydesa čak 9 puta tijekom prvih pet minuta borbe, ali oni koji su gledali meč vidjeli su kako Almeida nije uspijevao uspostaviti kontrolu kakvu je uspostavljao nad prijašnjim protivnicima. Blaydes se dobro branio, izdržao je do kraja runde i znao je što ga čeka u nastavku borbe.

Almeida je odmah na početku druge runde pokušao doći do rušenja ‘‘double leg‘‘ tehnikom, ali prenisko se spustio i ostao je u vrlo nezgodnoj poziciji nakon što nije uspio srušiti Blaydesa. Pokušavao je Almeida spojiti hvat iza Blaydesovih nogu, ali američki borac odlično se branio, a zatim je uočio priliku za okončati ovaj meč.

Prepoznao je Blaydes kako je Almeida ostao u preniskoj i poprilično izloženoj poziciji što je omogućilo Curtisu da ga ispogađa serijom snažnih udaraca. Almeida nije puštao Blaydesove noge čak ni nakon nekoliko primljenih udaraca, ali nije Brazilac mogao izdržati toliko udaraca u kratkom periodu i završio je nokautiran 36 sekundi unutar druge runde.

Blaydes je tom pobjedom zadržao svoje mjesto unutar top 5, a sada se nada borbi za status privremenog prvaka teške kategorije. Curtis je još od 2016. godine UFC-ov borac, a unutar UFC-ovog kaveza upisao je 13 pobjeda i četiri poraza (i jedan ‘no contest‘). Američki teškaš godinama je pri samom vrhu teške kategorije, ali uvijek nekako zapne na posljednjem koraku prije napada na titule. Blaydes vjeruje kako je sada zaslužio borbu barem za taj privremeni pojas koji je u vlasništvu Toma Aspinalla.

Engleski teškaš i Blaydes zapravo imaju zajedničku povijest. Borili su se u sedmom mjesecu na UFC-ovom eventu u Londonu, ali Tom Aspinall teško je ozlijedio koljeno na samom početku meča i borba je potrajala punih 15 sekundi. Bio je to nesretan poraz Aspinalla i zapravo jedini njegov poraz unutar UFC-ovog kaveza. Blaydes vjeruje kako je došlo pravo vrijeme za revanš, ali u priču se želi umiješati i Ciryl Gane. Francuz se nije borio s Blaydesom, niti s Aspinallom i mediji su ga počeli uparivati s nekim od njih dvojice. Blaydes tvrdi kako nije zainteresiran za taj meč.

‘‘Osjećam kao da me gurate ka meču protiv Ganea. To se neće dogoditi. Tražio sam taj meč u prošlosti i on je propustio priliku. Ako Aspinall nije moj sljedeći protivnik, nešto ćemo smisliti. Neću donositi konkretne odluke u ovom trenutku, jer ne znam što će se dogoditi. Znam ipak da to neće biti Gane.‘‘, rekao je Curtis tijekom konferencije za medije nakon UFC 299 eventa.

Inače, Curtis je neposredno nakon pobjede nad Almeidom iskazao interes ka odrađivanju revanša s Aspinallom, a odgovor engleskog teškaša nismo dugo čekali.

‘‘Ne morate me dvaput pitati. Pristajem.‘‘, poručio je Tom putem Twittera.

Aspinall je jedno vrijeme proveo prozivajući Jona Jonesa i Stipu Miočića. Na koncu je i sam shvatio da će njih dvojica ipak odraditi međusobni obračun i Aspinallu preostaju dvije opcije - čekati rasplet te situacije ili ostati aktivan braneći ‘‘interim‘‘ pojas. Čini se da smo dobili odgovor, a revanš između Blaydesa i Aspinalla itekako ima smisla.

UFC navodno u sedmom mjesecu dolazi u Manchester, iako se još čeka službena potvrda. Možda su upravo dobili najbolju opciju za ‘‘main event‘‘.

Linker
14. travanj 2024 21:39