K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte snimku meča koji je izabran za najbolju Gloryjevu borbu u 2021. godini

Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Ponajbolja kickboxing promocija svijeta odlučila se za najbolji meč u protekloj kalendarskoj godini

Prije dva dana, imali ste prilike čitati o finalistima za Gloryjevu borbu godine. Tri uistinu sjajna meča bila su u ponudi, no međutim, pobjednička je mogla biti samo jedna borba. Izbor je očekivano pao na Rica Verhoevena i Jamala Ben Saddika. Tarik Khbabez i Levi Rigters te Alex Pereira i Artem Vakhitov morat će se zadovoljiti finalnim nominacijama.

Kralj teške kategorije Rico Verhoeven, imao je strašno težak posao u listopadu ove godine. Jamal Ben Saddik uskočio je u meč kao zamjena za ozlijeđenog Alistaira Overeema te je dobrano namučio prvaka Gloryjeve teške kategorije. Kroz nešto više od pune tri runde, gledali smo bespoštednu borbu u kojoj se prvaku nekoliko puta brojalo. Verhoeven je zadobio i veliku posjekotinu ispod lijevog oka, no othrvao se svim poteškoćama te je uspješno obranio pojas.

Ben Saddik je nakon furioznih uvodnih rundi, počeo padati kondicijski, a Verhoeven je ponovno pokazao zašto vlada ovom kategorijom nešto više od sedam godina. Četvrta runda bila je kobna za Ben Saddika koji je na koncu poražen nokautom. Međutim, Marokanac je pružio nezaboravan meč i sjajan otpor, a sada su on i Verhoeven za to i nagrađeni.

Kompletnu snimku najboljeg Gloryjeva meča u protekloj 2021. godini, možete pogledati pri dnu ovog teksta.

Linker
20. travanj 2024 16:42