K1 i Boks

(VIDEO) Preko UFC-a i FFC-a do jedne od najboljih boksačkih priča godine, 'Cassius' ponovno oduševio!

Lorawnt T. Nelson i Clay Collard
 Screenshot (Twitter, Top Rank)
Godina iz snova i već četvrta pobjeda u 2020. za uzbudljivog američkog udarača

Nekoć je nastupao u UFC-ovom Octagonu, posljednji MMA meč odradio je pod okriljem hrvatskog Final Fight Championshipa, a sada je jedna od glavnih boksačkih priča 2020. godine.

Govorimo o Clayu Collardu, 27-godišnjem Amerikancu koji je u utorak u Las Vegasu kao boksač upisao već svoju četvrtu pobjedu u ovoj godini.

Borac nadimka 'Cassius' nastavio je oduševljavati te je ovoga puta u drugoj rundi tehničkim nokautom zaustavio sunarodnjaka Lorawnta T. Nelsona (5-4).

Nakon što je tri puta zaredom kao 'underdog' pobjeđivao u tim trenucima neporažene talente (Quashawn Toler, Raymond Guajardo i David Kaminsky) Collard je ovoga puta u ring ušao kao favorit te se uspješno snašao i u toj ulozi.

Clay je Nelsona čak tri puta rušio u nokdaun prije nego što je sudac u drugoj rundi zaustavio meč. Bila je to njegova osma pobjeda u boksačkoj karijeri koja još broji dva poraza i tri neodlučena ishoda.

Statistika nakon ovog meča pokazala je kako je Collard nadboksao svog suparnika sa 61 udarcem naspram skromnih 12.

"Večeras sam pokazao svoje boksačke vještine i bit ću spreman čim me Top Rank ponovno nazove. Može već i idućeg mjeseca", poručio je Clay nakon meča.

Kao MMA borac, Collard je upisao 18 pobjeda, osam poraza i jedan 'no contest', a posljednji je put u ovom sportu viđen kada je na FFC 35 priredbi pobijedio Randalla Wallacea.

Linker
17. travanj 2024 01:46