K1 i Boks

(VIDEO) Procurila snimka sparinga na kojem Gervonta Davis ‘uništava‘ Devina Haneyja, Haney ima izliku: ‘Imao sam 16 godina‘

Gervonta Davis (lijevo) vs. Devin Haney (desno)

 Screenshot (twitter, Michael Benson)
Donedavno apsolutni svjetski prvak u lakoj kategoriji nije se dobro proveo na sparingu s Gervontom

Sve smo bliže velikom boksačkom meču između Devina Haneyja (31-0) i Ryana Garcije (24-1). Dva supertalentirana boksača koja se poznaju još iz amaterskih dana, rukavice će ukrstiti 20. travnja (četvrti mjesec).

Ususret nadolazećoj borbi, Garcia i Haney odradit će nekoliko konferencija za medije, a jednu su odradili sinoć u Los Angelesu. Mnoštvo je tenzija na relaciji Haney - Garcia, a dobar dio konferencije za medije bio je negledljiv zbog brojnih upadanja u riječ, dobacivanja i pokušaja nadglasavanja.

Sve je počelo optužbom Haneyja na račun Garcije. Bivši apsolutni prvak svijeta u lakoj kategoriji optužio je Garciju da konzumira kokain, a do zaključka je došao nakon što je slušao Ryana kako zamuckuje dok govori.

‘‘Ne konzumiram kokain. Pijem (alkohol) i pušim travu, kao i većina ljudi u ovoj prostoriji.‘‘, rekao je Garcia.

Haney se dodatno obrušio na Ryana nakon te izjave, optužujući ga pruža loš primjer mlađim generacijama. Slušali smo i raznorazne prepirke gdje su se na jednoj strani našli Devin Haney i njegov otac Bill, a na suprotnoj Ryan Garcia i njegovi roditelji. Devin je pokušao istaknuti kako ga obitelj Garcia rasistički vrijeđa, ali mnogi će se odmah sjetiti kako je Haney 2020. godine izjavio: ‘‘Nikada neću izgubiti od bijelca. Nije me briga što će netko reći. Mogu se deset puta boriti s bijelcem i 10 puta ću ga poraziti.‘‘, rekao je tada Haney, referirajući se na potencijalni meč s Vasylom Lomachenkom. Podsjećamo, Haney je prošle godine pomalo kontroverzno porazio Lomachenka.

No, vratimo se sinoć održanoj konferenciji za medije. Ryan Garcia u jednom trenutku uspio se posvađati i s nekim iz publike, a nepoznatom muškarcu prijetio je batinama. Kompletna konferencija za medije djelovala je poprilično kaotično, ali čak i nakon završetka pressice, boksači nisu stali s prozivkama.

Ryan Garcia javno je podijelio snimku sparinga između Devina Haneyja i Gervonte Davisa. Gervonta Davis apsolutno je izdominirao Haneyja na tom sparingu i Haneyju sigurno nije drago što je Garcia ovako narušio njegov imidž.

Međutim, Haney je imao spremno pojašnjenje i pokušao je razjasniti zašto je Gervonta Davis izgledao toliko dominantnije na sparingu. Haney tvrdi kako je video ‘‘izrezan‘‘, a pritom dodaje da je imao 16 godina u trenutku tog sparinga. Gervonta Davis četiri je godine stariji od Haneyja.

Snimka sparinga privukla je pažnju Shakura Stevensona, neporaženog svjetskog prvaka u lakoj kategoriji koji također cilja na mečeve protiv Devina Haneyja i Gervonte Davisa.

‘‘Nikada u životu nisam tako kažnjen od strane nekog borca.‘‘, napisao je Shakur, očito u nevjerici nakon gledanja snimke, ali Gervonta je dodao:

‘‘Ti također znaš kako stoje stvari.‘‘, aludirajući da je i Shakur nekoć izdominiran na sparingu s njim.

Sve u svemu, puno je priče među kvartetom Haney - Davis - Stevenson - Garcia, ali samo su Garcia i Gervonta Davis odradili međusobni obračun. Gervonta je porazio Ryana tehničkim nokautom u sedmoj rundi, a borbu su odradili prošle godine.

Garcia će uskoro boksati i s Haneyjem koji je trenutno WBC-ov svjetski prvak u super lakoj kategoriji, a nadamo se kako će i ostali boksači pronaći način da razriješe svoje nesuglasice unutar ringa, a ne putem društvenih mreža. Vrijeme je da se počnu međusobno boriti.

Linker
24. travanj 2024 07:05