K1 i Boks

(VIDEO) Robert Helenius nastupio je i prošli vikend, pogledajte pobjedničku sekvencu njegove borbe u starom finskom dvorcu

Robert Helenius

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Danas smo dobili službenu potvrdu da finski teškaš upada umjesto Whytea

Nakon što je Dillian Whyte pao na doping testu i tako u pitanje doveo održavanje boksačkog spektakla u Londonu ovoga vikenda, puno se špekuliralo o tome tko će biti zamjenski protivnik za bivšeg prvaka Anthonyja Joshuu u njegovom drugom nastupu ove godine.

S obzirom na to da se Britanci klade na sve moguće, kladionice su čak u ponudu stavile mogućnost klađenja na to tko će biti čovjek koji će pet dana ranije uskočiti protiv bivšeg prvaka. Naš Filip Hrgović i njegov protivnik Demsey McKean su prema kladionicama bili najizgledniji kandidati, no na kraju je danas došla službena potvrda da će Joshuin protivnik biti finski boksač Robert Helenius.

Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da je 39- godišnji skandinavski teškaš posljednji put ušao u ring prije nekoliko dana, točnije u subotu kada je pobijedio Miku Meilonena prekidom u trećoj rundi, a donosimo vam i pobjedničku sekvencu njegove borbe.

Ova borba održala se u finskom dvorcu Olavinlinna, koji je sagrađen u 15. stoljeću, no zarobili su ga Rusi u ratu 1742. godine te je to postala njihova utvrda. Ipak, kada je Finska početkom 19. stoljeća postala dio Rusije, dvorac je izgubio stratešku namjenu te postao turistička atrakcija, a u njemu se održalo osam boksačkih priredbi prošlog desetljeća.

image

Dvorac Olavinlinna

MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/PROFIMEDIA Michael Klimentyev/sputnik/profimedia

Ipak, ovog puta borit će se u podosta drukčijem okruženju jer ga čeka glavna borba večeri u O2 Areni, a ostaje nam za vidjeti kakav otpor može pružiti Joshui.

Linker
16. svibanj 2024 14:32