K1 i Boks

(VIDEO) Unuk Muhammad Alija sjajnom kombinacijom nokautirao protivnika

Nico Ali Walsh

 Screenshot(Youtube, Top Rank Boxing)
Uzvikivali su njegovo prezime pri ulasku u ring

Da krv nije voda potvrdio je sinoć unuk Muhammad Alija, Nico Ali Walsh, koji je nokautom u prvoj rundi uspavao svog protivnika Alejandra Ibarra i tako unaprijedio svoj rezime na 5 pobjeda bez poraza. Borba se održala kao jedna od uvodnih na eventu u kojem su u glavnoj borbi večeri boksali Shakur Stevenson i Oscar Valdez. Podsjetimo se, Shakur je u fenomenalnoj izvedbi deklasirao agresivnog Meksikanca i pokazao zašto ga mnogi smatraju nasljednikom Floyda Mayweathera.

Poznatu MGM Grand Garden Arenu u Las Vegasu obasjali su uzvici "Ali" iz publike onog trenutka kada je unuk jednog od najvećih boksača svih vremena započeo svoj hod prema ringu. Walsh, kojem je tek 21 godina, pobjedu je odnio sjajnom kombinacijom lijevog krošea i desnog direkta nakon kojeg je sudac bez brojanja bio primoran prekinuti borbu.

Walsh je svoj debi u profesionalnom boksu odradio prošle godine pobijedivši Jordana Weeksa nokautom u prvoj rundi, a zanimljivo je da je svih 5 pobjeda do sada ostvario prekidom. On je jedan od rijetkih boksača koji na početku svoje karijere nije birao protivnike s negativnim rezimeom. Dvojica dosadašnjih Alijevih protivnika bili su neporaženi, a posljednji kojeg je sinoć pobijedio imao je 7 pobjeda i samo 1 poraz. Mladi boksač je u samo 8 mjeseci zaredao 5 borbi, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s protivnicima na višem nivou.

Nico Ali Walsh trenutno je rangiran kapo 336. boksač svijeta u srednjoj kategoriji na BoxRec ljestvici, a ne sumnjamo kako će uz ovakav tempo možda već ove godine ući među top 100 boksača.

Snimku nokauta pogledajte u nastavku članka.

Linker
25. travanj 2024 19:40