K1 i Boks

(VIDEO) Bivši električar nokautirao sina Evandera Holyfielda!

Evander Holyfield 

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Evan Holyfield upisao prvi poraz u profesionalnoj karijeri

Sin boksačke legende Evandera Holyfielda, Evan Holyfield sinoć je pretrpio prvi poraz u karijeri i to onakav kakvom se nije nadao niti u najgorem scenariju. Evan je u meč ušao s omjerom od 9 pobjeda bez poraza, a mnogi su ga do sada smatrali jednim od najvećim rastućih boksačkih prospekata polusrednje kategorije.

Jurmain McDonald je trebao biti samo još jedan u nizu boksača koji Evanu služe samo kako bi povećao svoj broj pobjeda prije nego krene u nekakve ozbiljnije izazove. Bivšem električaru s omjerom od 6 pobjeda i 5 poraza kladionice nisu davale nikakve šanse, ali on je unatoč tome uspio šokirati cijeli svijet i zaustaviti do tada neporaženog sina velike legende. Ovo je možda i dobra poruka da se protivnika u borilačkom sportu nikako ne smije podcijeniti, čak ni kada se očekuje lagana pobjeda.

S nešto više od minute preostalog vremena do isteka druge runde McDonald je uputio snažni desni direkt koji je sjeo točno na bradu Holyfielda nakon čega je borac doslovno poljubio pod i sudac je nakon brojanja odlučio proglasiti kraj borbe. Evan je negodovao na samu odluku no i to je normalna reakcija s obzirom na to da su svi očekivali kako će se dogoditi upravo suprotno.

Djeca od mnogih poznatih boksača odlučila su poći očevim stopama, kao što su na primjer sin od Mannyja Pacquiaa, kćer od Muhammad Alija, a nedavno i njegov unuk koji je u posljednjoj borbi upisao sjajan nokaut.

Snimku nokauta pogledajte u nastavku članka.

Linker
26. travanj 2024 14:48