K1 i Boks

(VIDEO) Whyte zaustavio Povetkina! Ruski veteran izdržao nekoliko bombi pa pao u četvrtoj rundi

Alexander Povetkin i Dillian Whyte
 Screenshot (Twitter, DAZN)
Vrlo važnu, ali i impresivnu pobjedu upisao je nokauter iz Brixtona

Dillian Whyte (28-2) imao je uspješan posjet Gibraltaru gdje je u noći sa subote na nedjelju osvetio težak poraz iz kolovoza prošle godine.

Pred 500 sretnika koji su s tribina pratili revanš njega i Alexandera Povetkina (36-3-1), udarač iz Brixtona tehničkim je nokautom u četvrtoj rundi upisao vrlo važnu pobjedu koja je ponovno u njegovo vlasništvo vratila WBC-ov privremeni pojas.

Već od samog početka borbe izgledalo je kao da ruski veteran nije svoj. Povetkin se loše kretao i primao je puno teških udaraca. Zaplesao je i u prvoj i u drugoj rundi, nekako je odradio treću, a onda u posljednjih pola minute četvrte novi napad nije izdržao.

Nedugo nakon što su obojica razmijenili nekoliko ozbiljnih udaraca, Whyte je prvo desnim direktom uzdrmao, a nekoliko trenutaka kasnije i lijevim krošeom srušio Povetkina.

Rus se pridigao na noge, no njegov tim procijenio je da ne izgleda poput nekoga tko je spreman nastaviti te su za njegovo dobro ubacili ručnik, a gotovo pa istovremeno je i sudac prekinuo meč.

Nedugo nakon toga, svjedočili smo i gospodskom potezu Whytea koji je donio stolac Povetkinu te se pobrinuo da je s njegovim protivnikom sve u redu.

"Mogao sam ovo završiti i ranije, ali čvrst je to lik i morao sam biti oprezan. Ako želi revanš, spreman sam ovo ponoviti jer nisam trebao izgubiti ni prvi put. I dalje vjerujem da mogu biti svjetski prvak i pobijediti sve pred sobom", rekao je Whyte nakon meča.

Snimku prekida pogledajte OVDJE.

Linker
14. travanj 2024 15:51