K1 i Boks

(VIDEO) Zaur Abdullaev poslao Linaresa dva puta na pod i završio ga u posljednjoj rundi meča

Zaur Abdullaev vs. Jorge Linares

 Poster
Do svoje najveće pobjede u karijeri došao je Zaur Abdullaev u meču protiv bivšeg svjetskog prvaka

Ruski Jekaterinburg ugostio je ovog vikenda boksačku priredbu predvođenom mečem lake kategorije između Zaura Abdullaeva i Jorgea Linaresa. Meč koji je bio predstavljen kao polufinalni WBC-ov eliminator za izazivača i meč nakon kojeg korak do napada na svjetsku titulu dolazi domaći boksač.

Abdullaevu je to bio četvrti meč u nizu koji je odradio u spomenutom gradu, u RCC Boxing dvorani, gdje je u prošlom nastupu već savladao jednog bivšeg svjetskog prvaka, Dejana Zlatičanina. Prije te serije doživio je podosta uvjerljiv poraz od Devina Haneya, tada za privremenu WBC titulu. Haney je u međuvremenu nju pretvorio u pravu titulu, a 27-godišnji Rus traži svoju novu priliku.

Linares je bolje otvorio ovaj meč, ali sredinom se počelo primjećivati tko je mlađi te tako i spremniji boksač. Abdullaev je posebno dobro izgledao u posljednje četiri runde, a sjajnom završnicom spasio je bodove suce odluke koja možda i ne bi bila laka. Sredinom posljednje runde prvi put je Linaresa poslao na pod. On se ustao i nastavio meč, no vrlo brzo je završio ponovno na podu.

Nadao se Jorge da može izdržati do kraja meča, no protiv sebe je imao protivnika koji je vidio priliku za završiti meč te je to odlučio učiniti. Nakon drugog Linaresovog ustajanja, krenuo je Abdullaev još žešće. Doveo je Linaresa do konopaca i tamo počeo u serijama pogađati udarce, što je rezultiralo uskakanjem suca, koji je prekinuo ovaj do tada vrlo zanimljiv i kompetitivan meč. Do posljednjeg gonga ostalo je tek nešto više od pola minute.

Iza Linaresa je jedna sjajna boksačka karijere u kojoj je sad po peti put završen i mnogi mu savjetuju da prestane s profesionalnim boksom. Ukupno je upisao 47 pobjeda i šest poraza, a njegov meč protiv Vasiliya Lomachenka jedan je od najboljih prošlog desetljeća. Linares je i dalje jedini čovjek koji je "Lomu" uspio poslati na pod.

Ispred Abdullaeva je sad idući veliki ispit, koji će također pokušati dovesti u Rusiju. Prije ovog meča na WBC-ovoj ljestvici ispred njega su bili prvak Haney, "franchise" prvak Kambosos te Lomachenko, Ryan Garcia i Isaac Cruz. Idući potez je na WBC-u, organizaciji koja će jednog od boksača morati proglasiti Zaurovim protivnikom u pravom "title eliminatoru". Možemo pretpostaviti da će situacija biti slična onoj s Filipom Hrgovićem kod IBF-a, posebno jer boksači plasirani ispred njega vjerojatno imaju drugačije planove za doći do napada na titulu.

Linker
19. travanj 2024 01:49