K1 i Boks

(VIDEO) ‘Zurdo‘ Ramirez pregazio Barreru i došao do svoje 42. profesionalne pobjede

Zurdo Ramirez vs. Sullivan Barrera
 screenshot (YouTube, DAZN)
Impresivno je Gilberto Ramirez započeo svoju suradnju s Golden Boy promocijskom kućom

Gilberto 'Zurdo' Ramirez (42-0, 28 KO) apsolutno je opravdao očekivanja pred meč protiv Sullivana Barrere. 30-godišnji Meksikanac došao je ne samo odraditi posao nego ostaviti poruku svim poluteškašima, posebno onima koji trenutno u svom vlasništvu imaju pojaseve prvaka. U svom prvom meču otkako je započeo suradnju s Oscarom De La Hoyom izgledao je fantastično.

Sullivan Barrera bio je dobar izbor protivnika za ovako nešto. 39-godišnji Kubanac prije tri godine borio se za titulu, a u karijeri ima nekoliko značajnih pobjeda, kao i mečeva gdje se pokazao čvrstim boksačem koji će svakome priuštiti probleme. Osim toga, završio ga je tek Dmitry Bivol u spomenutom meču za titulu i to u 12. rundi. No, Zurdo na kraju nije postao jedan od boksača koje je taj boksač ugrozio. On je zapravo Barreru krenuo malo po malo uništavati od prve sekunde, sve završivši već u četvrtoj rundi.

Prve dvije runde Meksikanac je skupljao bodove i kao da je tražio koji dio strategije bi mogao najbolje iskoristiti. Čitao je Barrerino kretanje i način na koji plasira udarce, a to se najbolje vidjelo u trećoj rundi, kad je napokon krenuo preuzimati kontrolu. Vidjevši kako napada njegov protivnik, pronašao je Zurdo savršen način za plasirati udarce u tijelo, kojih je krenulo biti sve više. Jedna opaka lijeva pred kraj treće runde dovela je do prvog brojanja, nakon kojeg se Barrera uspio vratiti.

Još jedan identičan udarac u područje jetre doveo je do drugog brojanja nakon otprilike jedne minute u četvrtoj rundi. Bol je bila velika, ali Barrera se još jednom vratio. Pola minute kasnije ipak je sve bilo gotovo. Nakon jedne razmjene udaraca, Barrera je samo kleknuo i nije bilo smisla vraćati se u meč. Svima je bilo jasno kako se nije više mogao othrvati boli i tu je bilo gotovo.

Ogromna je ovo pobjeda za Ramireza, bivšeg prvaka lakoteške kategorije koji se prije dvije godine prebacio u polutešku. Osim toga, s omjerom 42-0 on je trenutno boksač najbliži onom fantastičnom omjeru s kakvim se Floyd Mayweather umirovio. Riječ je o sjajnim i često vrlo atraktivnom boksaču s kakvim je njegov novi promotor Oscar De La Hoya sigurno pogodio.

Vrijeme je za napad na neku od titula, to nema nikakve sumnje. Do sada je Ramirez bio visoko na svim ljestvicama osim onoj WBC-a, no kako je sad savladao Barreru, koji je tamo bio šesti, nema sumnje da će se naći i na njoj. Jedino je pitanje koji mu je prvak spreman dati priliku. WBC i IBF pojasevi nalaze se kod Artura Beterbieva, Dmitry Bivol drži onaj WBA organizacije, dok je WBO pojas, koji je Zurdo držao u svojoj prethodnoj kategoriji, kod Joea Smitha Jr., boksača koji se ovako na papiru čini kao najpoželjniji protivnik. Ramirez je inače prema BoxRecu treći poluteškaš svijeta, iza dva spomenuta ruska boksača, a ispred Smitha.

Što god bio idući korak za Ramireza, njegovu karijeru itekako je potrebno pratiti. On je sjajan boksač, a nije samo njegov omjer ono što to itekako potvrđuje.

Sve najbolje trenutke ove sjajne izvedbe, uključujući prekid meča, pogledajte OVDJE.

Linker
25. travanj 2024 05:24