Regija

Filip Hrgović odletio u Ameriku i prije puta još jednom potvrdio datum svog idućeg meča

Filip Hrgović
 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Najbolji hrvatski boksač uputio se na pripreme za svoj idući meč

Nakon što je određeno razdoblje proveo u Hrvatskoj, gdje se opustio u društvu obitelji i prijatelja, Filip Hrgović vraća se boksačkim obavezama. Kao što smo već pisali o tome, njegov povratak u ring uskoro bi trebao uslijediti te je vrijeme za krenuti s pripremama. A njih će naravno odraditi u Miamiju, u dvorani svog glavnog trenera Pedra Diaza.

Da je došlo vrijeme za baciti se na posao, Filip je potvrdio objavom na Facebooku. Fotografirao se u Zračnoj luci Zagreb, netom prije polaska u nove pobjede.

"Dragi moji, napokon dobre vijesti! Ponovno me gledajte u ringu 28. kolovoza u SAD-u!

Dok iščekujemo ime idućeg protivnika, ja se nakon kratkog odmora u Lijepoj Našoj vraćam u Miami gdje ću nastaviti pripreme za nadolazeću borbu. Ostanite i dalje uz mene, hvala vam!", napisao je Filip.

Već smo pisali o tome kako bi se Filip svakako trebao boriti za obaveznog izazivača svjetskog prvaka prema IBF-u, no još uvijek nije sigurno da će to biti taj meč. Naime, pojavila se i opcija da Filip odradi svojevrsni meč za zagrijavanje, kao i potencijalni protivnik Martin Bakole te da se njih dvojica bore početkom ili sredinom jeseni.

U svakom slučaju, Filipovo razdoblje bez meča se ponovno odužilo puno više nego što je bilo tko očekivao. Početkom godine vjerovalo se da će u 2021. godini nastupiti barem tri puta te da će izboriti poziciju s koje se može nadati napadu na svjetsku titulu. No, već standardni boksački problemi, koji se u velikom dijelu odnose na promotorsku politiku, doveli su do neželjene stanke. Sad je najvažnije samo da se sve pokrene.

Inače, osim Bakolea, kao potencijalni protivnici najbolje kotiraju Otto Walin, kojeg pamtimo iz meča protiv Tysona Furyja te australski boksač Dempsey McKean. O njegovom meču protiv Hrgovića čak su se neki mediji prije otprilike tjedan dana ozbiljno raspisali, no službena informacija je na kraju glasila kako je Australac tek jedan od onih s kojima se pregovara.

Linker
20. travanj 2024 00:45