K1 i Boks

‘Vraćam se i spreman sam za rat!‘: Darren Till prozvao je starog znanca na boksački meč

Darren Till

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
30-godišnji borac iz Liverpoola pokušat će oživjeti svoju borilačku karijeru

Darren Till jedno vrijeme uživao je status jednog od najtalentiranijih boraca u UFC-u i imao je sve predispozicije za postati novom velikom zvijezdom. Nakon samo pet mečeva unutar UFC-a, Till je dogurao do napada na pojas u velter kategoriji, a u meč protiv Tyrona Woodleyja ušao je kao neporažen borac.

Nažalost po Tilla, taj meč bio je svojevrsna prekretnica njegove karijere. Woodley ga je deklasirao i završio ga je ‘‘submissionom‘‘ već u drugoj rundi. Till je tada bio tek 25-godišnjak i očekivalo se da će puno naučiti iz tog iskustva, jer najbolje godine karijere tek su trebali uslijediti.

Međutim, uslijedila su još četiri poraza i tijesna pobjeda protiv Kelvina Gasteluma. Nakon tri uzastopna poraza, Till je napustio UFC, a posljednji put u kavezu gledali smo ga krajem prošle godine. Dricus Du Plessis tada je porazio Tilla ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi, a dva mjeseca kasnije Till je zatražio od UFC-a da ga otpuste. Darren je pojasnio kako mu treba promjena i kako će krenuti za nekim drugim interesima, a sve do sinoć čekali smo njegov sljedeći korak.

Pomalo je postalo upitno hoće li se Till uopće vraćati borilačkom sportu, ali čini se da želja ipak postoji. Naime, Till je na svom Instagram profilu objavio ‘‘editani‘‘ plakat za Misfits Boxing event, a u krupnom planu nalaze se on i Mike Perry. Na prvu se čini kao da su Till i Perry ugovorili meč koji bi trebali odraditi 14. listopada (10 mjesec), ali Till je u opisu objave poručio:

‘‘Vratio sam se i spreman sam za rat. Mike Perry, razvalit ću te u prosincu (12. mjesec) ili u ožujku (treći mjesec).‘‘, poruka je Darrena Tilla.

Darren je tako izazvao borca s kojim je nekoć gajio vrlo čudnovat odnos. Svi se sjećaju one snimke iz 2018. godine kada su se Till i Perry našli ispred hotela uoči jednog od UFC-ovih evenata. Mike Perry pitao je Tilla da odrade zajednički sparing, ali Till je krivo shvatio i mislio je da ga Perry poziva na ‘‘spa‘‘ tretman.

Ubrzo je Till shvatio o čemu Perry priča, a Kanađanin Mike Malott nedavno je prepričao kako je prošao taj sparing.

‘‘Na jaču ruku navukli su boksačku rukavicu, a na slabiju ruku navukli su MMA rukavicu. Ozbiljno su bacali udarce, odradili su čvrst boksački sparing u sobi unutar koje UFC-ovi borci treniraju tijekom ‘‘fight weeka‘‘. Ne znam jesu li bacali ‘kickove‘, mislim da nisu. Ali bilo je rušenja i ozbiljno su pogađali ručnim tehnikama. Perry je govorio da je raskrvario Tilla, što je istina, jer Till je krvario negdje u u predjelu oka. Bio je to bolestan sparing meč. Ako bih morao odlučiti tko je pobijedio, rekao bih da je Till pobijedio. Zagrlili su se nakon toga, zagrlili su se i šalili su se kako su napokon odradili taj sparing.‘‘, prepričao je Malott.

Prijateljstvo Perryja i Tilla nedugo poslije privelo se kraju. Till je putem društvenih mreža nerijetko postavljao ‘‘memeove‘‘ kojima je ismijavao Perryja, a od samog početka osjetile su se određene tenzije među njima, jer obojica su nekoć bili perspektivni velteraši.

Nikada nije došlo do njihovog međusobnog obračuna, a obojica su nedavno napustili UFC. Čini se da ćemo njihov okršaj gledati u boksu, a možda i u boksu bez rukavica.

Linker
28. travanj 2024 08:10