Ostalo

Mike Perry ‘na nišanu‘ ima bivšeg UFC-ovog prvaka: ‘Rado bih ga poslao u mirovinu!‘

Mike Perry

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Profimedia
‘‘Platinum‘‘ je u prošlom meču porazio bivšeg prvaka, a sada želi dodati još jedno ime u svoj rezime

Mike Perry jedno kraće vrijeme bio je na glasu kao perspektivni borac UFC-ove velter kategorije i predviđala mu se blistava karijera. Očekivalo se da posjeduje talent za ući u top 10 unutar UFC-ove velter kategorije, ali prvi ozbiljniji ispiti razotkrili su sve njegove limitiranosti.

Uslijedilo je mnoštvo poraza pod okriljem UFC-a, a organizaciju je napustio 2021. godine nakon sedam pobjeda i osam poraza. Činilo se da njegova karijera nezaustavljivo ide silaznom putanjom, ali Mike Perry karijeru je uspio oživjeti u nešto drukčijem sportu.

‘‘Platinum‘‘ se pridružio Bare Knuckle Fighting Championship organizaciji, a radi se o najboljoj svjetskoj organizaciji kad je u pitanju boks bez rukavica. Perry je zablistao pod okriljem BKFC-a i upisao je tri pobjede u jednako toliko nastupa. Julian Lane, Michael Page i Luke Rockhold trojica su boraca koje je uspio poraziti u BKFC-u, a sada je željan novog nastupa.

Nakon pobjede nad Lukeom Rockholdom, bivšim UFC-ovim prvakom srednje kategorije, na Perryjevom nišanu još je jedan bivši UFC-ov prvak. Međutim, ovaj put se radi o bivšem prvaku lake kategorije, Eddieju Alvarezu.

‘‘Priča se o borbi u 11. ili 12. mjesecu. Ne znam smijem li to reći, ne želim upasti u probleme.‘‘, započeo je Perry za MMA Fighting, a potom se osvrnuo na potencijalni meč protiv Alvareza.

‘‘Morao bih skinuti ponešto kilaže. Borba protiv Rockholda bila je u srednjoj kategoriji. Stvarno sam uživao u snazi koju sam dobio trenirajući za taj meč, dižući utege i nabijajući dodatnu masu. Osjećao sam se jako moćno. Naravno, u srednjoj kategoriji postoji prilika da se pojave osjetno viši i snažniji tipovi koji skidaju kilograme za tu kategoriju. Luke je bio poput poluteškaša u tom ringu, bio je na 205 ‘pounda‘ (93 kg). Ja sam bio na 190 ‘lbs‘ (86,1 kg). Bio je 15 ‘pounda‘ teži od mene. Čuo sam da je Eddie Alvarez zainteresiran ako se možemo dogovoriti za kilažu. Očito gaji neki animozitet prema meni. Rado ću ga poslati u mirovinu. Možemo se boriti u srednjoj kategoriji, ali ako ne želi nabijati toliko kilograma, možemo se naći i na 175 ‘pounda‘ (79,37 kg). Spustit ću se (u nižu kategoriju) i nokautirat ću ga.‘‘, zaključio je Mike.

Eddie Alvarez u četvrtom mjesecu ove godine odradio je svoj debi u boksu bez rukavica. Bivši prvak UFC-ove lake kategorije porazio je Chada Mendesa nakon pet rundi fantastične borbe. Mike Perry imao bi osjetnu prednost u fizičkoj veličini, ali poznavajući ratnički duh obojice boraca, ne sumnjamo da bismo gledali fantastičan meč. Preostaje nam vidjeti žele li čelnici BKFC-a ugovoriti tu borbu.

Linker
24. travanj 2024 23:22