K1 i Boks

WBC-ov predsjednik: ‘Anthony Joshua bi mogao biti sljedeći izazivač za Tysona Furyja!‘

Anthony Joshua 

 Simon Dael/Shutterstock Editorial/Profimedia
Čak i da WBC ovo naredi, to ne znači da bi Joshua i Hearn na to pristali. Za sada se zna da je njihov plan u osmom mjesecu se boriti protiv nekog slabijeg, a onda u dvanaestom protiv Wildera

Tyson Fury i dalje čeka protivnika, a nije se borio od pobjede nad Derekom Chisorom ove godine. Nakon propalih pregovora s Oleksandrom Usykom se počeo prozivati sa jako puno drugih boksača, pa čak i sa Jonom Jonesom. Kako god, izgleda da će Fury ovih dana dobiti i obaveznog izazivača.

WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman je za Sky Sports odlučio razjasniti nekoliko stvari. Prema njemu, Fury bi uskoro trebao dobiti obaveznog izazivača, a to bi prema njemu mogao biti i Anthony Joshua:

‘‘Mi jednostavno moramo poduzeti neke akcije. Postoji nekoliko različitih opcija, a o njima ću detaljno morati porazgovarati na sjednici. Sada ćemo uskoro ući u sedmi mjesec i ništa se ne događa. Tyson Fury će nas učiniti ponosnima i pokazati kakav je on WBC prvak‘‘, rekao je Sulaiman.

‘‘Mogućnost je i da Anthony Joshua bude sljedeći izazivač. Ako se Wilder i Ruiz neće boriti u ‘title eliminator‘ meču, Joshua je treći tako da je to vrlo moguće. Ne želim previše špekulirati jer bi bilo neodgovorno sada izmišljati stvari, moramo proći proces. WBC-ova uprava će donijeti tu odluku. U ovoj fazi je sve moguće, jako je puno talenta prisutno. Previše je talenta, previše dobrih borbi i kombinacija koje mogu ponovno podići tešku kategoriju‘‘, dodao je.

Čak i da WBC ovo naredi, to ne znači da bi Joshua i Hearn na to pristali. Za sada se zna da je njihov plan u osmom mjesecu se boriti protiv nekog slabijeg, a onda u dvanaestom protiv Wildera. No, meč između Furyja i Joshue bi svakako bio ogroman, zapravo još i veći zbog pojasa.

Linker
24. travanj 2024 04:50