K1 i Boks

Furyjev trener pun je hvalospjeva za Usyka: ‘Volim ga gledati i on je opasan za svakog boksača‘

SugarHill Steward i Tyson Fury

 Javier Garcia/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sugarhill Steward bio je prepun komplimenata za ukrajinskog teškaša

Iako apsolutno nikakvih službena potvrda o meču Usyka i Furyja nema niti na vidiku te je veliko pitanje hoće li do toga meča uopće doći, brojni boksački mediji, analitičari, ali i aktivni boksači bacili su se u analizu tog meča.

Jedan od najnovijih među brojnim analitičarima je i sam Furyjev trener, Sugarhill Steward. Iskusni boksački trener za portal SecondsOut dao je svoje mišljenje, a nije skrivao svoje poštovanje prema Usyku.

‘‘Opasnost koja dolazi od Usyka leži u tome što Usyk zna kako doći do pobjede. Ne želim stvoriti dojam da Usyk nije dobar borac, jer on stvarno jeste dobar. Volim ga gledati i sviđaju mi se stvari koje može raditi. On je opasan za svakog pa tako i za Tysona, jer jednostavno zna kako doći do pobjede. To ovaj meč čini zanimljivim. A on je sada i teškaš. Tyson je bio uzdrman nekoliko puta u karijeru, a Usyk je znao nokautirati neke tipove. Ovo je teška kategorija gdje svaki boksač može nokautirati protivnika. Zato je teška kategorija kraljevska kategorija, jer pruža veliko uzbuđenje. Veliki dečki!‘‘, započeo je Steward s komplimentima, a zatim je nastavio s analizom Usykovih vještina.

‘‘Svi znamo da je Usyk jako pokretan. To će uvijek predstavljati problem svakom, neovisno koliko je protivnik velik ili malen. Slušajte, tip boksa iz toliko različitih kuteva, napada sa svih strana, a neke izmisli čim ih uoči. On kreira takve kuteve. Ne radi se o nečemu što planira unaprijed.‘‘, dodao je Sugarhill.

Što reći, osim da je na neki način lijepo vidjeti kako jedan vrhunski trener ne skriva svoje oduševljenje vrhunskim boksačem poput Usyka, iako postoji šansa da se Usyk obračuna s njegovim pulenom, Tysonom Furyjem. Treba istaknuti kako je upitno hoće li Steward biti Furyjev trener u sljedećem trening kampu, jer Fury je davao naznake kako bi Isaac Lowe mogao biti njegov novi trener.

Linker
25. travanj 2024 17:52