K1 i Boks

Wilder će sudjelovati u turniru teškaša za WBC pojas ukoliko ga Fury uprazni

 Deontay Wilder 

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
Pobjednik borbe između Parkera i Joycea također bi mogao biti dio velikog turnira

Bivši prvak svijeta po WBC verziji Deontay Wilder maknuo se iz medijskog života i prilično utihnuo što se nastavka boksačke karijere tiče nakon posljednjeg poraza od Tysona Furyja. Podsjetimo se, Fury i Wilder odradili su trilogiju u borbi godine, klasiku i trileru kakav se rijetko viđa u današnjem boksu, borbi koje se ne bi posramili niti najbolji boksači iz ere Muhammad Alija ili Mike Tysona.

U borbi smo vidjeli ukupno četiri knockdowna, dva s obje strane. Za one koji možda nisu pogledali čitavu borbu ovo bi zvučalo kao da je borba bila prilično izjednačena, ali to nije tako blizu istine. Fury je nadboksao Wildera i pokazao da pobjeda iz njihovog drugog meča nije bila slučajna, ali Wilder se nije predavao i zahvaljujući njegovoj čvrstoći i ratobornosti vidjeli smo borbu za pamćenje.

Wildera su mnogi kritizirali kao boksača koji je tehnički nepotkovan i koji je samo na račun nokaut udarca stigao toliko daleko u svojoj karijeri, no to i nije baš prava istina. Wilder je imao solidnu amatersku karijeru u kojoj se okitio brončanom olimpijskom medaljom, što je za tehnički nepotkovanog boksača gotovo pa nemoguće.

Predsjednik WBC federacije Mauricio Sulaiman očekuje da će pobjednik borbe između Parkera i Joycea skupa s Wilderom sudjelovati u turniru teškaša ukoliko Fury uprazni pojas, a nešto više o tome progovorio je za Sky Sports.

"Pričao sam s njim (Wilderom) prije nekoliko mjeseci, on je dobro i veseli se nastavku svoje boksačke karijere. U ovome trenutku moramo pričekati Furyjevu krajnju odluku, a onda ćemo vjerojatno napraviti seriju borbi ili turnir kojim ćemo doći do finalne eliminacije. Ali u ovome trenutku preostaje nam samo čekati. Vjerujem da će ulog Parkerove i Joyceove borbe biti privremena WBO titula, ali to još nije potvrđeno. Sve se to još može promijeniti" - zaključio je Sulaiman.

Linker
20. travanj 2024 13:16