K1 i Boks

Wilderu preporučeno da odabere Otta Wallina za povratničku borbu

Deontay Wilder 

 Scott Kirkland/Fox Sports/Pictur/Shutterstock Editorial/Profimedia
Argumenti za ovu borbu su i više nego legitimni

Bivši prvak svijeta po WBC verziji Deontay Wilder maknuo se iz medijskog života i prilično utihnuo što se nastavka boksačke karijere tiče nakon posljednjeg poraza od Tysona Furyja. Podsjetimo se, Fury i Wilder odradili su trilogiju u borbi godine, klasiku i trileru kakav se rijetko viđa u današnjem boksu, borbi koje se ne bi posramili niti najbolji boksači iz ere Muhammad Alija ili Mike Tysona.

U borbi smo vidjeli ukupno četiri knockdowna, dva s obje strane. Za one koji možda nisu pogledali čitavu borbu ovo bi zvučalo kao da je borba bila prilično izjednačena, ali to nije tako blizu istine. Fury je nadboksao Wildera i pokazao da pobjeda iz njihovog drugog meča nije bila slučajna, ali Wilder se nije predavao i zahvaljujući njegovoj čvrstoći i ratobornosti vidjeli smo borbu za pamćenje.

Wildera su mnogi kritizirali kao boksača koji je tehnički nepotkovan i koji je samo na račun nokaut udarca stigao toliko daleko u svojoj karijeri, no to i nije baš prava istina. Wilder je imao solidnu amatersku karijeru u kojoj se okitio brončanom olimpijskom medaljom, što je za tehnički nepotkovanog boksača gotovo pa nemoguće.

Poznati boksački promotor Dmitry Salita vjeruje kako bi Deontay Wilder i Otto Wallin trebali odraditi borbu u kojoj bi ulog bio privremena WBC titula dok se Furyja čeka o odluci za umirovljenje. O detaljima i razlozima progovorio je za Vegas Insider.

"Deontay Wilder je savršeni protivnik za Otta Wallina iz razloga jer je Otto Tysonu Furyju priuštio možda i najtežu borbu u karijeri. I to je činjenica. Ako Wilder želi dokazati da je i dalje u vrhu divizije nema boljeg protivnika od Otta Wallina. Otto se penje po ljestvici zahvaljujući posljednjim pobjedama. Borio se dvaput ove godine i bio je sjajan, a to pokazuje koliko je ozbiljan što se karijere tiče."

Otto Wallin je jedini poraz u karijeri doživio od Tysona Furyja, a u toj borbi se pokazao kao vrlo dobar boksač i bio je jako blizu pobjede. Podsjetimo se, Fury je tu borbu uspio dogurati do sudačke odluke isključivo zahvaljujući vrhunskome 'cutmanu' koji je uspijevao zaustaviti obilato krvarenje iz njegove arkade. Nakon tog poraza upisao je četiri pobjede, a trenutno se nalazi na 13. mjestu na BoxRec ljestvici.

Linker
19. travanj 2024 12:09