K1 i Boks

Wilder potvrdio povratak u ring: ‘Boks nije uzbudljiv ako Amerikanac nije prvak teške kategorije‘

Deontay Wilder

 ROBYN BECK Afp
Odlični američki teškaš željan je ponovnog uspona na tron

Više od pola godine prošlo je od posljednjeg nastupa Deontayja Wildera. Američki boksač sve do početka 2020. godine bio je neporažen, iako je odradio čak 43 profesionalna meča do tad. Stvari su se promijenile nakon drugog i trećeg susreta s Tysonom Furyjem.

''Gypsy King'' prekidom je slavio u sedmoj rundi drugog međusobnog obračuna, a u desetom mjesecu protekle godine, Fury je nokautom u 11. rundi okončao trilogiju. Šuškalo se kako bi se 36-godišnji ''Bronze Bomber'' mogao umiroviti nakon toga, a dugo je trajala i Wilderova medijska šutnja.

Ipak, prilikom otkrivanja njegovog kipa u Alabami, Wilder je u obraćenju fanovima dao pozitivne vijesti što se tiče nastavka njegove karijere.

''Ne mogu sada stati s ovime. Moram nastaviti svoje putovanje. Sve vas puno volim i ne mogu karijeru ovako okončati. Jedna stvar koju sam naučio o boksu, jeste činjenica da boks živi na uzbuđenjima, naročito na uzbuđenju koje donosi američki prvak. Jednom kada to umre, umrijet će i boks.'', započeo je Deontay.

''Ja sam živući dokaz. Toliko ljudi mi se javilo s pričom kako boks nije uzbudljiv ako Amerikanac nije prvak teške kategorije. Američki teškaški prvak donosi uzbudljivost kategoriji. Tada i novac počinje teći kategorijom. Vjerujte mi.'', dodao je Wilder.

Deontay Wilder pet godina je držao WBC-ovu titulu svjetskog prvaka. Tyson Fury preoteo mu je taj pojas, a ukoliko se Fury uistinu povuče, Wilder bi u svemu tome mogao vidjeti dobru priliku da ponovno dođe do pojasa. Nikad ga nismo gledali u mečevima protiv Joshue, Usyka, Dilliana Whytea, Josepha Parkera, Andyja Ruiza i ostalih teškaša koji tek pristižu ka samom vrhu. Puno je potencijalno odličnih mečeva za ''Bronze Bombera'' i bila bi šteta da boksačka teška kategorija ostane bez ovakvog boksača.

Linker
22. travanj 2024 05:42