K1 i Boks

Wilder nagovjestio kvadrilogiju protiv Tysona Furyja: ‘Sve će doći na svoje, naša borba je možda iduća‘

Deontay Wilder, Tyson Fury

 UPI/Alamy/Alamy/Profimedia
Želi doći do borbe za pojas bez eliminacijskog dijela

‘Brončani bombarder‘ nedavno se pobjedom vratio nakon teškog poraza od Tysona Furyja u njihovoj trilogiji. Iako se činio kao dostojan protivnik za Wilderov povratak, Helenius je ipak ispao samo jedna mala stepenica na Wilderovom ponovnom putu prema tituli. Amerikanac se trebao boriti ove godine protiv Andyja Ruiza u eliminacijskog borbi za WBC pojas, što je i bilo naređeno od same organizacije i pregovori su već krenuli, ali nisu dugo potrajali.

Naš najbolji teškaš Filip Hrgović taj je plan zakočio jer je Ruizu naređena borba upravo protiv njega za obaveznog izazivača IBF pojasa. Mnogi su mišljenja kako bi Wilder mogao jednostavno preskočiti tu eliminacijsku borbu i izazvati Tysona Furyja direktno na kvadrilogiju. Iako je Wilder izgubio dva od njihova tri posljednja meča, radi atraktivnosti koju je pružio u oba meča postoji mogućnost da će se upravo oni idući boriti. Wilder je ostavio mogućnost borbe i protiv Oleksandra Usyka, a sve je ispričao u nedavnom intervjuu za 78SportsTV.

"Sve ti mečevi će uskoro postati realnost. Možda ću se iduće boriti protiv Tysona Furyja. Borba protiv Usyka, sve će to doći uskoro. Sve dolazi točno onako kako treba. Zato sve opcije ostavljamo otvorenima i radimo sve kako treba. Mislim da će ova i iduća godina biti sjajne za mene. Preostalo mi je još malo vremena za boksati, a onda odlazim iz boksa zauvijek. Kada odem, nema više povratka." - zaključio je Wilder.

Očekuje se kako će Wilder ipak pokušati doći do borbe protiv Ruiza. Meksikanac ipak više naginje borbi protiv Furyja nego protiv Wildera, a mogao bi i dobiti priliku prije s obzirom na to da je Wilder svoje prilike već iskoristio.

Linker
20. travanj 2024 09:42