K1 i Boks

Wilder o propalim pregovorima između Usyka i Furyja: ‘Nije me začudilo, Tyson je jako neodlučna osoba‘

Tyson Fury 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Razne boksače i neboksače je Fury prozvao u posljednjih nekoliko tjedana, tako da se uopće ne isplati nagađati koga će na kraju izabrati

Svi smo se nadali kako ćemo ove godine konačno gledati borbu za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, no za sada nije izgledno da će se borba uopće održati. Pregovori su im propali te su se sada boksači usmjerili ka obaveznim izazivačima, a Usyk već i ima protivnika.

30 posto ukupnog honorara i još mnoštvo apsurdnih uvjeta je Fury stavio pred Usyka, na što ovaj jednostavno nije pristao. Tako se ‘‘Kralja cigana‘‘ okarakteriziralo kao osobu koja je sabotirala borbu, a takvom scenariju se nije začudio ni Deontay Wilder. On tvrdi da dobro poznaje Furyja i da ga sve to skupa nije iznenadilo:

‘‘Poznajem njega i jako dobro znam kakva je on osobnost. Da ga i vi poznajte, ne bi ni vama bio čudan taj scenarij oko borbe s Usykom. On je jedan od onih ljudi koji će stalno govoriti da će raditi samo ono što oni žele, no kada dođe trenutak da potpišu, postanu neodlučni i promijene mišljenje. Ja ga poznajem i meni to ništa nije bilo iznenađujuće. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako Fury ne pristane, nastavljam s planom da se borim protiv Joshue‘‘, rekao je Wilder za Mirror Fighting.

Usyk uskoro boksa protiv Daniela Duboisa, dok Fury još uvijek nema protivnika. Razne boksače i neboksače je prozvao u posljednjih nekoliko tjedana, tako da se uopće ne isplati nagađati koga će na kraju izabrati. Nije nastupio od pobjede nad Derekom Chisorom, a do kraja godine bi trebao odraditi još jedan nastup. Protiv koga, saznat ćemo u narednom periodu.

Linker
27. travanj 2024 03:28