K1 i Boks

Wilder odustao od mirovine jer je vidio svoj kip u prirodnoj veličini: ‘Shvatio sam da me svijet treba‘

Deontay Wilder

 MediaPunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
Nakon godinu dana i dva poraza od Furyja, ‘Bronze Bomber‘ se vraća u ring

Točno godinu dana nakon posljednjeg poraza od Tysona Furyja, Deontayja Wildera čeka novi meč i to protiv bivšeg sparing partnera, Roberta Heleniusa. Iako je nakon tog posljednjeg poraza bio na rubu umirovljenja, zanimljiv događaj presudio je da ‘Bronze Bombera‘ ipak nastavimo gledati u ringu.

Wilder je posljednje dvije borbe odradio protiv Tysona Furyja, a u obje je poražen nokautima. Ne taji Deontay da ga je to gotovo trajno udaljilo iz svijeta profesionalnog boksa, ali mu se ipak dogodila situacija zbog koje se odlučio vratiti profesionalnom natjecanju.

Naime, u njegovom rodnom gradu Tuscaloosi u Alabami, otkriven je njegov kip u prirodnoj veličini, a Wilder kaže kako je to u njemu probudilo posebne emocije te da se nakon toga jednostavno nije mogao umiroviti.

‘‘Ono što me je vratilo iz umirovljenja je taj kip. Kvragu, svijet me treba. Ja stvarno motiviram ljude. Iako sam to i od ranije znao, kad sam dobio svoj kip… Čovječe, kada su napisali sva moja postignuća u kamenu, vidio sam jednu hodajuću legendu‘‘, rekao je Wilder.

‘‘Bez obzira na sve, na fanove i mrzitelje, kad sva priča prestane ono što će ostati je taj kip. Taj kip će biti tu zauvijek sve dok Bog ne dođe i uzme ga ili dok se neka katastrofa ne dogodi. Puno ljudi je došlo na otkrivanje kipa, puno muškaraca je pokazalo svoju ranjivu stranu… Svidjelo mi se to‘‘, zaključio je Wilder.

Iako je nakon meča protiv Furyja uistinu govorio kako se više neće boriti, 15.10. ima novi meč protiv gore već navedenog protivnika.

Linker
20. travanj 2024 12:26